• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  ION CEBANU: Ne așteptăm că PL va fi la guvernare cu un procent superior faţă de potenţialii colegi de alianţă

    ION CEBANU: Ne așteptăm că PL va fi la guvernare cu un procent superior faţă de potenţialii colegi de alianţă

    12.08.2014  
    Vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Ion Ciobanu, președinte al Organizației de Tineret, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, despre acțiunile tinerilor liberali, activitatea curentă a formațiunii, pregătirile pentru campania electorală, dar și despre planurile și așteptările Partidului Liberal.

    T.: Dle. Ciobanu, de mai bine de un an PL nu se mai află la guvernare. Cum a afectat acest lucru partidul?

    Ion Ciobanu: Vă declar cu toată sinceritatea că acest lucru a întărit partidul, noi nu sîntem părtaşi la vinderea Aeroportului Internațional Chișinău şi a Băncii de Economii, cred că oamenii acum pot face diferenţa între PL şi cei de la guvernare, acum se vede mult mai clar care şi ale cui interese reprezintă în politica noastră.

    T.: O parte din colegii Dvs. au format un nou partid politic și, respectiv, unii membri au plecat cu aceștia. Care e situația la moment? Cîți membri are PL? Cîte organizații?


    I.C.: Este adevărat că o parte dintre colegii noştri, un an în urmă, nu au rezistat şi, prin diferite mijloace, s-au vîndut , astfel trădînd interesul public. La momentul respectiv a fost un pic de agitaţie, acum, însă, lucrurile s-au limpezit, avem peste 20 000 de membri de partid, organizaţii teritoriale în toată R. Moldova, peste hotare sînt constituite cluburi liberale, aşa încît PL nu are nicio problemă de organizare și poate merge cu pieptul deschis în campania electorală, iar trădătorii în scurt timp vor deveni un vis urît de care nu mai vrei să-ţi aduci aminte.

    T.: Dvs. sunteți liderul aripii de tineret a PL. Cum vă pregătiți de alegeri?

    I.C.: În septembrie, Tineretul Liberal va avea Conferinţa Republicană unde îşi va alege organele de conducere şi va stabili priorităţile pentru următorul mandat. Paralel cu pregătirile pentru conferinţă, tinerii liberali sînt antrenaţi şi în staff-ul electoral al partidului, mergînd mînă în mînă cu seniorii şi pregătind campania electorală care va urma în toamna aceasta.

    T.: Apropo, ați discutat despre lista electorală a PL? Tinerii se vor regăsi?

    I.C.: Cu siguranţă, tinerii se vor regăsi pe lista electorală. PL este un partid serios, care şi-a propus schimbarea clasei politice cu o nouă generaţie de politicieni tineri, avem şi exemple în acest sens și vom rămîne a fi consecvenţi în acţiunile noastre.

    T.: Dvs. ce așteptări aveți de la alegerile din 30 noiembrie? Ce procent va obține PL?


    I.C.: Aştept de la alegerile din 30 noiembrie ca lucrurile în ceea ce priveşte integrarea europeană să fie duse pînă la capăt, oamenii să simtă beneficiile integrării, să aibă o viaţă mai bună, salarii decente, drumuri renovate sau construite, apeducte acolo unde lipsesc, mai ales la sate, familiile despărţite din cauza sărăciei să poată fi împreună, întorcîndu-se acasă cei care acum încă muncesc peste hotare şi, desigur, PL să fie la guvernare cu un procent superior faţă de potenţialii colegi de alianţă.

    T.: PL lucrează intens cu diaspora. Credeți că veți obține maximum de voturi din partea moldovenilor aflați peste hotare?


    I.C.: Categoric da, depinde numai de numărul şi de distribuţia secţiilor de votare deschise peste hotare . Avem constituite cluburi liberale în majoritatea oraşelor şi regiunilor din cele mai importante state ale lumii unde muncesc conaţionalii noştri, am avut şi întîlniri în cadrul acestor cluburi la care au participat mii de oameni.

    T.: Cu cine este dispus PL să facă coaliție? Cu cine categoric – nu?

    I.C.: Nu vom face alianţă cu Partidul Comuniştilor şi cu cei care nu doresc integrarea R. Moldova în UE . În rest, ceilalţi să intre în Parlament. Noi le spunem clar: sîntem deschişi pentru o colaborare cinstită, corectă şi în beneficiul oamenilor.

    T.: În septembrie va avea loc congresul PL. Se vehiculează că Dorin Chirtoacă ar putea deveni noul Președinte. Cum comentați?

    I.C.: Un preşedinte de partid, aşa cum aţi remarcat, se alege la Congresul partidului, şi nu din presă. Aşa că eu vă îndemn să lăsăm această prerogativă Congresului, care va avea loc în septembrie şi unde va fi invitată şi presa.

    T.: Exista posibilitatea ca la congresul din toamnă PL să fuzioneze cu alte partide? Ar putea să adere la PL personalități cunoscute?


    I.C.: Noi suntem deschişi pentru toţi oamenii de bună credinţă şi vreau să vă reamintesc că PL deja a fuzionat cu Mişcarea ”Acţiunea Europeană”.

    T.: Ați deținut funcția de ministru, ulterior cea de șef al agenției Moldsilva. Vă doriți o funcție în Guvern sau ați prefera Parlamentul? Și,în general, unde vă vedeți în următorii 4 ani?


    I.C.: Eu de firea mea sînt soldat. Vreau să-mi servesc neamul şi ţara, iar locul nu contează.

    SURSA: Kristina Gurez pentru tribuna.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com