• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Veaceslav Untilă: LAȘITATE SAU COMPLICITATE CU SEPARATIȘTII?

    Veaceslav Untilă: LAȘITATE SAU COMPLICITATE CU SEPARATIȘTII?

    31.07.2014  
    Am citit zilele acestea în presă, dar şi pe reţelele de socializare, o informaţie-bombă: cică, liderul separatiştilor de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk şi pretinsa ministră de externe a Transnistriei, Nina Ștanski, ar fi zburat cu o cursă charter, la odihnă, într-un stat din Occident, de pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Ştirea este una dea dreptul șocantă, deoarece se ştie că oficialii din Republica Moldova s-au ciocnit în nenumărate rânduri de o serie de bariere ridicate în mod artificial și cu scop provocator de administraţia separatiştilor transnistreni, atunci când urmau să traverseze sau să viziteze această regiune. Mai mult ca atât, au fost şi cazuri de reţinere a oficialilor moldoveni de către separatişti (exemplul ex-Preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, Eugen Ştirbu).
    Ca să nu mai zic de oamenii care stau zile întregi la frontiera administrativă cu regiunea transnistreană şi care reușesc cu greu să ajungă la propriile locuinţe. Iar dacă mai adăugăm aici umilinţa şi persecuţiile la care sunt supuşi periodic elevii şi profesorii de la liceele cu predare în limba română din Transnistria, sătenii din Corjova, ţăranii din zona de securitate, care nu pot beneficia de propriile terenuri pentru a le prelucra sau a strânge roada, ni se deschide un tablou dezastruos, care nu oferă prea multe posibilități guvernării de la Chișinău de a interveni și de a schimba lucrurile spre bine. Şi în timp ce ani de zile asistăm la această umilinţă continuă, Ştanski şi Şevciuk zboară cu curse charter de pe Aeroportul Internaţional Chişinău.
    Apropo, călătoria respectivă are loc în condiţiile în care ucrainenii au închis orice cale de acces a liderilor transnistreni pe teritoriul lor şi aceştia s-au pomenit în izolare. În asemenea situaţie, cum ar trebui să procedeze guvernarea de la Chișinău? În loc să profite de conjunctura creată și să înainteze anumite condiții, în loc să tragă unele foloase pentru ţară și pentru cetăţeni, actuala putere de la Chișinău se teme să nu deranjeze și să nu strice cumva o preconizată odihnă de vis a liderilor separatişti! Și aici mă întreb: o fi vorba de lașitate sau de complicitate cu separatiştii?
    Sursa: www.untilă.md
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com