• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Moldovanu, Vicepreședinte PL -“Poliglodul” – o marcă a ”stataliștilor” moldoveni!

    Mihai Moldovanu, Vicepreședinte PL -“Poliglodul” – o marcă a ”stataliștilor” moldoveni!

    14.04.2014  

    Clasicii spuneau – limba vorbită și scrisă sunt expresia supremă a unui popor! Fără o plecare către aceasta, fără o apărare a acesteia de răufăcători, nu putem vorbi de un popor sănătos, și extrapolând – de un stat, la fel sănătos.

    Nu e și cazul R. Moldova. Aici, pseudo-stataliști de toată mâina își dau concursul de a făuri un viitor, din ce în ce mai luminos, acestei așchii de pământ.

    Mancurții ce s-au perindat pe aceste pământuri, mai cu seamă după 1812, au apelat mai tot timpul la tertipuri gen – limbă de circulație inter-etnică. Ca să-și scuze în vreun fel necunoașterea limbii băștinașilor, și mai ales (!) nedorința de a o poseda și vorbi, aceștea se afișează în rol de poligloți.

    Mai ieri, un oarecare Reidman, deputat PCRM, ex-consilier pe probleme economice a lui Voronin, își permite (cică are tot dreptul constituțional) să dea lecții de lingvistică și moralitate de la tribuna Parlamentului – întregului popor! S-a ajuns ca un venetic ce nu poate lega două trei cuvinte în limba băștinașilor, fără a se bâlbâi, să dea din deget – NOUĂ BĂȘTINAȘILOR, din forul suprem al țării.

    RUȘINE NOUĂ că nu ne putem apăra de acești străini, în fapte și vorbe, care atacă nestingherit însăși existența noastră națională!

    Unicii care au reacționat la aceste blasfemii aduse culturii și conștiinței naționale, din vinerea trecută, au fost deputații Partidului LIBERAL – Dnul. Președinte Mihai GHIMPU și Dl. Valeriu Munteanu.

    În rest, forul celor 101 ”aleși” a ales să rămână pasiv la GLODUL scârnăviilor verbale ce curgea de la tribună în întreaga sală de ședințe a Parlamentului R Moldova, la nici câteva zile după o dată simbolică – de ”7 aprilie”.

    Astfel ”PoliGLODUL” se așterne încet dar sigur în întreaga Republică, iar cei ce opun rezistență sunt catalogați imediat ca ”fasciști”.

    A nu se uita cât de tare ”iubește” acest popor un Voronin, cu ortacii lui, care în trecutul nu prea îndepărtat denumea tricolorul, alt simbol național, drept ”fașîstskii flag”.

    ”Poliglodul” e prezent pretutindeni, în cele mai înalte foruri ale Republicii Moldova. TRIST, dar adevărat!

    Pe lângă Parlament, avem ”Poliglod” și în Guvern. E răsunătorul caz a unui alt individ, membru de guvern, finanțat pe banii noștri, pre nume Formuzal. Nu am nimic cu etnia pe care chipurile o reprezintă, dar acesta nu ne stimează pe noi ca băștinași. TOATĂ CORESPONDENȚA OFICIALĂ, PRECUM ȘI ACTELE GUVERNULUI SUNT TRADUSE ÎN RUSĂ și expediate la Comrat. De ce nu în găgăuză!? – dacă așa de mult dorim să dezvoltăm această comunitate, dacă vrem să folosim MILIOANELE de EURO donate unității teritoriale de către Statul Turc?!

    Nu, dragilor – ca să zacem și mai departe în morcirlă, în stagnare, în sărăcie – avem nevoie nu de limbă și identitate națională, nu de poligloți veritabili, ci de POLIGLOD care curge zilnic din Parlament, Guvern, terminând cu ecranele azurii ce retransmit tocmai din capitala roșiei steluțe!

    Ca să nu fim indiferenți, Vă îndemn să fim solidari cu Partidul LIBERAL – un apărător consecvent al valorilor naționale!

    Autor: Mihai Moldovanu, Vicepreședinte PL

    sursa: mihaimoldovanu.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com