• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu: PL nu va vota pentru abrogarea legii cu privire la interzicerea simbolicii comuniste

    Mihai Ghimpu: PL nu va vota pentru abrogarea legii cu privire la interzicerea simbolicii comuniste

    08.03.2013  

    Indiferent de decizia Comisiei de la Veneția, care urmează să fie anunțată astăzi, liberalii nu vor vota pentru abrogarea legii cu privire la interzicerea simbolicii comuniste. Afirmații în acest sens au fost făcute de către președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

    „Să vedem ședința Comisiei de la Veneția. Eu nu mă conformez pentru a revota legea, mă auziți. Curtea Constituțională nu este obligată să declare neconstituțională legea. Vă spun un caz. Când am fost la Curtea Constituțională în Germania, am discutat cu președintele cu privire la niște divergențe între noi și Comisia de la Veneția.

    Știți ce mi-a spus? Președintele Curții Constituționale din Germania a spus: „Dl președinte, dar dvs sunteți stat suveran sau ce sunteți? Noi suntem stat suveran sau suntem republică socialistă a UE?”, a menționat Ghimpu.

    UNIMEDIA precizează că în concluziile preliminare ale Comisiei de la Veneția este stipulat că interzicerea simbolurilor comuniste, aprobată anul trecut de Parlamentul Republicii Moldova, contravine standardelor europene. Comisia atenționează că Legea privind interzicerea secerii și ciocanului este contrară mai multor articole din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, printre care art. 10 „Libertatea de exprimare” și art. 11 „Libertatea de întrunire și de asociere”.

    Comuniștii consideră că această lege contravine normele și standardelor europene. PCRM a sesizat Curtea Constituțională pe 18 septembrie 2012 pentru controlul constituţionalităţii unor prevederi legale care interzic utilizarea de către partidele politice a simbolurilor regimului totalitar comunist (secera şi ciocanul şi orice suport cu aceste simboluri), precum şi promovarea ideologiilor totalitare (sesizarea nr.33a/2012).

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com