• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă, audiat la CNA: Bugetul Primăriei putea fi prejudiciat cu 2 milioane de lei

    Dorin Chirtoacă, audiat la CNA: Bugetul Primăriei putea fi prejudiciat cu 2 milioane de lei

    08.03.2013  

    Primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost audiat astăzi, 7 martie, în calitate de martor în cadrul unui dosar penal pornit pe fapte de corupţie. Este vorba despre emiterea unei dispoziţii de eliberare a bonului de repartiţie, semnat de viceprimarul Vladimir Coteț, asupra unui spațiu nelocativ, notează UNIMEDIA.

    „Un teren de 130 metri pătrați urma să fie obținut cu ajutorul unor documente false. Anume este vorba despre o pretinsă hotărâre judecătorească prin care ar fi fost schimbată destinația din nelocativ în locativ. Spațiu este în continuare nelocativ și în mod normal poate fi atribuit prin decizia Consiliului Municipal sau prin licitație. Dar având la bază documente false, eu am cerut să fie retras acest dosar”, a declarat Chirtoacă astăzi, după audieri.

    Edilul a menționat că în cadrul procedurii de retragere a acestui dosar au fost comise câteva abateri disciplinare de colegii săi. „Acele abateri au fost comise pentru a nu prejudicia bugetul orașului cu aproximativ 2 milioane de lei. Viceprimarul, Vladimir Coteț, va fi și dânsul convocat pentru că a semnat acest bon de repartiție. El spune că a verificat și în principiu la dosar aparent lucrurile arată bine. Dacă vorbim despre documente totul era prezentat și inclusiv hotărârea de judecată”, a mai adăugat Chirtoacă.

    În context, primarul general a menționat că a fost informat despre acest caz de către Direcția Juridică care investiga situația. „A fost prezentată o hotărâre falsă, iar Judecătoria Centru a confirmat acest lucru. Doi funcționari de la Direcția locativ comunală au fost concediați. Este vorba despre juristul Silvian Ciornei, jurist al Directiei locativ-comunale a Primariei municipiului Chișinău și Dumitru Stoicev, șeful Secției locative a Direcției locuințe. Nu neg că în aceste acțiuni mai sunt implicați și alți funcționari”, a mai adăugat primarul.

    Chirtoacă a salutat aceste acțiuni de combatere a corupției din cadrul Primăriei. „Este un fenomen multilateral dezvoltat ca o caracatiță. Trebuie să luptăm și să micșorat numărul funcționarilor corupți din cadrul Primăriei”, a conchis sursa.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com