• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu: În cazul aprofundării crizei, PL este gata să acorde vot de neîncredere preşedintelui alături de comunişti

    Mihai Ghimpu: În cazul aprofundării crizei, PL este gata să acorde vot de neîncredere preşedintelui alături de comunişti

    07.03.2013  

    Preşedintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, susţine că formaţiunea este gata să acorde vot de neîncredere preşedintelui ţării, Nicolae Timofti, în cazul în care acesta va insista pe candidatura lui Vlad Filat la funcţia de premier. Mai mult, liderul liberal a declarat în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, la postul public de televiziune Moldova 1, că PL este gata să voteze alături de Partidul Comuniştilor sau alături de oricare alt partid în acest subiect, transmite Info-Prim Neo.

    Mihai Ghimpu a menţionat că şeful statului trebuie să înţeleagă responsabilitatea care îi revine în acest moment crucial şi trebuie să înţeleagă că nu poate să vină cu candidatura lui Vlad Filat, odată ce Parlamentul i-a acordat vot de neîncredere. Liderul PL a declarat că Nicolae Timofti trebuie să-l convingă pe Vlad Filat şi Partidul Liberal Democrat să nu insiste asupra candidaturii, pentru că aceasta automat înseamnă alegeri anticipate.

    „În cazul în care preşedintele insistă cu domnul Filat şi lungeşte şi aprofundează această criză, care este în detrimentul nostru şi ne îndepărtează de Uniunea Europeană, să-şi asume răspunderea. Vom înainta vot de neîncredere şi vom vota cu comuniştii. Eu în cazul dat voi folosi toate metodele pentru ca să-mi apăr poporul şi statul. Vot de neîncredere pentru apartenenţa sa la un partid politic, dar nu la popor. Nici nu mă uit, nu iert pe nimeni şi votez cu oricine. Nu vreau să se ajungă la aceasta şi sper că domnul preşedinte conştientizează ce se întâmplă”, a declarat Mihai Ghimpu.

    Cei trei lideri de la guvernare nu au ajuns la o înţelegere privind depăşirea crizei politice după întrevederea de miercuri, 6 martie, cu preşedintele Nicolae Timofti. Şeful statului a declarat că dialogul între conducătorii celor 3 formaţiuni o să continue şi, atunci când vor ajunge la o înţelegere, vor da semnale pentru o nouă întrevedere.

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com