• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Valeriu Munteanu: Filat va trebui să execute solicitările PL, pentru că vom insista în continuare pe respectarea acordului AIE

    Valeriu Munteanu: Filat va trebui să execute solicitările PL, pentru că vom insista în continuare pe respectarea acordului AIE

    27.02.2013  

    „Faptul că Partidul Liberal Democrat din Moldova și-a schimbat poziția și a acceptat într-un final candidatura lui Octavian Țîcu la funcția de ministru al Tineretului și Sportului este un pas bun. Este o schimbare în conformitate cu acordul AIE. PLDM respectă acordul și revine la normalitate”. Declarația aparține deputatului PL, Valeriu Munteanu, și a fost făcută pentru NOI.md.

    Potrivit lui Munteanu, supozițiile din presă, precum că prim-ministrul Vlad Filat ar fi impus anumite condiții în schimbul acceptării candidaturii lui Țîcu, sunt false.

    „Nu poate fi vorba despre condiționări”, a spus Munteanu. Întrebat dacă a fost discutată candidatura profesorului universitar Boris Boguș la funcția de viceministru al Sporturilor, Munteanu a specificat că, la moment, este discutată doar candidatura lui Țîcu: „Numirea acestuia nu se face la pachet”.

    Totodată, el a menționat că, dacă Țîcu, odată devenit ministru al Tineretului și Sportului, va insista pe numirea unui nou viceministru, acest lucru „va fi discutat”.

    În cadrul ședinței Guvernului de pe data de 20 februarie, prim-ministrul Vlad Filat a respins propunerea de a introduce pe ordinea de zi numirea lui Ion Cebanu în funcţia de director al Agenţiei „Moldsilva”, iar pe Octavian Țîcu în funcția de ministru al Tineretului și Sportului. Dacă în ultimul caz s-a răzgîndit, atunci în cazul lui Ceban lucrurile rămîn, deocamdată, neschimbate.

    „Prim-ministrul Filat nu a acceptat din prima candidatura, din motiv că nu era pregătit. Așteptăm să vină cu propuneri legale. Filat va trebui să execute solicitările Partidului Liberal, pentru că vom insista în continuare pe respectarea acordului AIE”, a declarat Munteanu.

    www.noi.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com