• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Întrevederea Ministrului Apărării Vitalie Marinuţa cu Ambasadorul Ungariei Mátyás Szilágyi

    Întrevederea Ministrului Apărării Vitalie Marinuţa cu Ambasadorul Ungariei Mátyás Szilágyi

    22.02.2013  

    Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi.

    În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la dezvoltarea relaţiilor de cooperare militară şi la reforma în domeniul sectorului de securitate şi apărare din ţara noastră.

    Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa l-a informat pe ambasadorul Szilágyi despre obiectivele instituţiei militare pentru anul curent, specificând că definitivarea şi aprobarea documentelor strategice este prioritară. Ministrul Marinuţă a mulţumit pentru consultanţa în realizarea Strategiei Militare Naţionale şi şi-a exprimat speranţa că ţara noastră va beneficia şi în viitor de asistenţa experţilor ungari.

    La rândul său, oficialul ungar a menţionat că ţara sa este dispusă să sprijine Armata Naţională în procesul de reformă militară. „Noi vom identifica împreună mecanismele necesare pentru a dezvolta relaţiile moldo-ungare în domeniul militar, astfel încât să avem o cooperare mai dinamică în viitor”, a declarat Mátyás Szilágyi.

    Relațiile moldo-ungare în domeniul militar au la bază acordul cu privire la colaborarea militară, semnat la 25 noiembrie 1997.

    Ministerul Apărării al Republicii Moldova

    www.army.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com