• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Sarcasm în plenul Parlamentului. Valeriu Munteanu vrea să afle efectele clinice ale datului cu capul de asfalt şi pereţi de către Dorin Recean

    Sarcasm în plenul Parlamentului. Valeriu Munteanu vrea să afle efectele clinice ale datului cu capul de asfalt şi pereţi de către Dorin Recean

    21.02.2013  

    Ironii şi critici în Parlament după publicarea interceptărilor mai multor demnitari. Astfel, deputatul Partidului Liberal Valeriu Munteanu a cerut, pe o notă sarcastică, audierea ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, şi a ministrului Economiei, Valeriu Lazăr.

    Deputatul a declarat că vrea să afle de la ministrul Sănătăţii ce se poate întâmpla cu oamenii de afaceri despre care ministrul de Interne, Dorin Recean, declara într-o interceptare că îi va da cu capul de asfalt şi de pereţi.

    "Solicităm prezenţa în Parlament a ministrului Sănătăţii, Andrei Usatîi, ca să ne explice care ar fi efectele clinice imediate ale "datului cu capul de asfalt şi cu capul de pereţi", a unor businessmani de către ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean", a declarat Munteanu.

    Totodată, legislatorul liberal a cerut şi un raport privind investiţiile străine directe în economia ţării, în contextul în care glasul premierului Vlad Filat a putut fi auzit în timp ce îi dădea ordine şefului de la Fisc, Nicolae Vicol.

    "Solicităm prezenţa în plenul Parlamentului a ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, să ne confirme prin cifre pertinente eventuala creştere a investiţiilor stăine în economia naţională, după ce investitorii străini au înţeles că, personal, premierul Moldovei are grijă ca amenzile aplicate acestora de către Inspectoratul Fiscal să fie derizorii, în detrimentul investitorilor locali pentu care prim-ministrul dă indicaţii să fie aplicate amenzi usturătare sau să fie blocate conturile bancare. Desigur, în baza acestora stau analize şi calcule, cel mai probabil politice", a mai spus Valeriu Munteanu.

    Mai mult, liberalul vrea ca informaţia obţinută în urma audierilor să fie expediată tuturor ambasadelor acreditate la Chişinău, inclusiv ambasadei Federaţiei Ruse, "pentru schimb de experienţă şi aplicarea unor metode nedemocratice în administrarea statului".

    Publika.md aminteşte că mai multe interceptări ale convorbirilor telefonice ale şefului Inspectoratului fiscal de stat, Nicolae Vicol, cu mai mulţi demnitari de stat au fost expediate presei de pe adresa unui grup autointitulat "Procurori Pentru Adevăr".

    Astfel, au fost prezentate şi înregistrări ale discuţiilor telefonice dintre Nicolae Vicol şi ministrul de Interne, Dorin Recean. Ultimul pare a fi foarte supărat că şeful Inspectoratului Fiscal nu ar fi îndeplinit nişte idicaţii şi spune că personal îi va trăsni cu capul de pereţi şi de asfalt pe cineva, fără a se auzi nume.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com