• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa Comisiei pentru implementarea Planului Naţional de Acţiuni în Domeniul Drepturilor Omului

    Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa Comisiei pentru implementarea Planului Naţional de Acţiuni în Domeniul Drepturilor Omului

    21.02.2013  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat zilele trecute şedinţa Comisiei pentru implementarea Planului Naţional de Acţiuni în Domeniul Drepturilor Omului pentru 2011-2014. La şedinţă au participat reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale și Familiei, Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ministerului Economiei, Ministerul Finanţelor, Centrului pentru Drepturile Omului, Comisiei Electorale Centrale, Centrului Naţional Anticorupţie.

    Printre subiectele principale, abordate în cadrul şedinţei, au fost gradul de implementare a Planului Naţional de Acţiuni în Domeniul Drepturilor Omului (2011-2014) pentru perioada 01.01.2012 - 31.10.2012 de către instituţiile responsabile, modificările necesare pentru ajustarea Planului de acţiuni şi angajamentele internaţionale ale  Republicii Moldova în domeniul drepturilor omului.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a solicitat instituţiilor raportoare să evidenţieze deficienţele şi cauzele nerealizării sarcinilor trasate în termenii stabiliţi.

    Vladimir Grosu, viceministrul Justiţiei a comunicat că Proiectul  de modificare şi completare a Hotărârii Parlamentului cu privire la aprobarea Planului naţional de acţiuni în domeniul drepturilor omului pentru anii 2011-2014 a fost votat în Parlament la data de 27 decembrie 2012, urmând a fi publicat în Monitorul Oficial în prima jumătate a lunii martie a anului curent.

    Diana Stratulat, şefa direcţiei analiză monitorizare şi evaluarea politicilor din cadrul Ministerului Muncii, Protectiei Sociale și Familiei a relatat că acţiunile aflate în sarcina MMPSF sunt în proces de realizare, conform termenilor, în limita surselor financiare disponibile. La fel, reprezentanta MMPSF a specificat că instituția, în comun cu alte autorităţi, pe perioada anului 2012, a repatriat 37 de copii din străinatate, care au fost abandonaţi de părinţii lor. Au fost întreprinse măsuri în vederea majorării salariilor pentru angajaţii  bugetari.

    Viorel Mihaila, şef al direcţie generale combaterea corupţiei a CNA a informat că sarcinile instituţiei, stabilite conform Planului pentrul anul 2012, au fost integral realizate.

    Ştefan Urîtu, vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale, a informat membrii comisiei pentru implementare a Planului Naţional de Acţiuni în Domeniul Drepturilor Omului (2011-2014), despre realizarea tuturor măsurilor puse în sarcina CEC stabilite pentru anul 2012, în domeniul drepturilor omului.

    La finalul şedinţei, Mihai Moldovanu a solicitat ca, la următoarele şedinţe, să fie prezenţi și reprezentanţi ai administraţiilor publice locale, pentru a raporta despre gradul de implementare în domeniul drepturilor omului în administraţiile publice locale pe care le reprezintă, şi a cerut instituţiilor care nu au reuşit să realizeze toate actiunile puse în sarcina lor, să se implice mai activ şi să identifice resursele necesare pentru realizarea obiectivelor propuse în termenii stabiliţi.

    Guvernul Republicii Moldova

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com