• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru în raionul Leova

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru în raionul Leova

    21.02.2013  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru în raionul Leova.

    Vizita a început cu întrevederea lui Mihai Moldovanu cu conducerea şi activul raionului, la care au participat și şefii serviciilor concentrate şi desconcentrate din raionul Leova. În cadrul şedinţei au fost abordate mai multe problemele de ordin social - economic, cultural, educaţional.

    Viceprim-ministrul a fost informat despre situaţia din domeniul educaţional. Alexandru Gospodinov, şef al direcţiei educaţie a menţionat faptul că toate instituţiile de învăţământ activează în regim normal, la fel și cele 5 autobuze pentru transportarea elevilor la şcolile de circumscripţie funcţionează în regim normal. Totodată, s-a menţionat necesitatea reparaţiei urgente a porţiunii de drum dintre satele Sărăţica Nouă - Sărăţica Veche cu o distanţă de 4 km, drum pe care zilnic sunt transportaţi elevii din şcolile de circumscripţie.

    Sergiu Postică, şef al direcţiei asistenţă socială a menţionat faptul că în ultimii trei ani, au fost create 12 servicii sociale, care activează pe întreg teritoriu al raionului Leova. Potrivit informației prezentate, circa 632 de persoane au beneficiat de ajutor social doar în luna decembrie 2012, iar în perioada rece a anului au beneficiat de ajutor social 1039 de persoane.

    Tot astăzi, Mihai Moldovanu a întreprins o vizită la Spitalul Raional din Leova şi Centrul Medicilor de Familie, unde a făcut cunoştinţă cu condiţiile de muncă, problemele cu care se confruntă instituțiile. Printre acestea au fost menționate necesitatea reparaţiei secţiei de recuperare neurologică și echiparea cu utilaj performant.

    Totodată Viceprim-ministrul a solicitat sporirea calității serviciilor spitaliceşti şi a menționat importanța angajării specialiştilor tineri din domeniu și eficientizării asistenţei medicale.

    Guvernul Republicii Moldova

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com