• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Valeriu Saharneanu: PLDM face dovada unui total analfabetism juridic și politic

    Valeriu Saharneanu: PLDM face dovada unui total analfabetism juridic și politic

    19.02.2013  

    Ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova am luat cunoștință cu multă nedumerire şi îngrijorare de comunicatul de presă difuzat în dimineața zilei de 18 februarie 2013 de Partidul Liberal Democrat din Moldova, dar şi de ştirea din 19 februarie 2013 în care se atestă invitarea directorului CNA la sediul PLDM.

    În comunicat, Partidul Liberal Democrat condamnă vehement acțiunile Centrului Național Anticorupție, catalogându-le drept „vădit ilegale” și „la comandă politică”. În același comunicat, Partidul Liberal Democrat își exprimă convingerea „că intentarea dosarelor politice la comanda unor politicieni și partide…compromit democrația și valorile europene spre care aspiră Republica Moldova”. În context, PLDM „exprimă vot de neîncredere conducerii CNA” și „cere grupului său parlamentar să întreprindă toate măsurile ce se impun pentru a readuce activitatea CNA în albia și în interesul cetățenilor Republicii Moldova.”

    În ambele apariţii de presă, Partidul Liberal Democrat, ca partid de guvernământ în, viciată tot de PLDM, Alianță pentru Integrare Europeană, face dovada unui total analfabetism juridic și politic, arătând o deviere crasă de la înțelegerea rolului și rostului unui partid democratic aflat la putere.
    Prin adoptarea unei poziții de condamnare a acțiunilor CNA, aducând învinuiri, gratuite la această fază a investigaţiilor, în timp ce colaboratorii instituției se află în procedura de interogare a unor funcționari bănuiți de acte de corupție, PLDM se postează ca parte interesată să exercite presiuni politice asupra desfășurării anchetei, şi, deci, partid antrenat într-o campanie păguboasă de a impune criterii politice în lupta cu corupţia. Asta ar însemna că fiecare partid de guvernământ să aibă dreptul la anumită marjă de corupţi în instituţiile statului, practică nemaipomenită şi inedită la scară mondială în lupta cu corupţia. Or, corupţia trebuie combătută reeşind din interesele tuturor cetăţenilor, indiferent de culoarea politică sau de funcţia corupţilor.

    Consider comunicatul PLDM , dar şi invitarea directorului CNA la sediul partidului drept ingerință în actul de justiție și tentativă de intimidare a unei instituții obligate prin statutul ei să impună respectarea normelor de drept de către toți cetățenii, și în primul rând, de către funcționarii statului.

    Amintesc colegilor din Partidul Liberal Democrat că respectul față de lege este prima obligație a deputaților aleși, indiferent de culoarea lor politică, iar lupta cu corupția și asigurarea bunei funcționări a instituțiilor de drept este prioritatea numărul unu a actului de guvernare și vine în perfectă corespundere cu interesele vitale ale cetățenilor Republicii Moldova.

    Valeriu Saharneanu,deputat în Parlamentul Republicii Moldova,
    fracţiunea Partidului Liberal

    19 februarie 2013

    www.timpul.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com