• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu despre o alianţă PLDM-PCRM: Este posibilă doar dacă Filat şi-a pregătit sicriul, iar capacul e la Voronin

    Mihai Ghimpu despre o alianţă PLDM-PCRM: Este posibilă doar dacă Filat şi-a pregătit sicriul, iar capacul e la Voronin

    15.02.2013  

    Acuzaţii dure şi replici tăioase a împărţit liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în adresa colegilor din AIE. În cadrul unei emisiuni de la postul N4, preşedintele liberalilor a aruncat din nou cu săgeţi, în special spre liderul PLDM, Vlad Filat, despre care a spus că şi-a pregătit sicriul dacă are de gând să facă o alianţă cu comuniştii.

    "Cred într-o alianţă PLDM-PCRM doar dacă Filat şi-a pregătit sicriul, iar capacul este la Voronin. Cancelarul german, Angela Merkel, şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, nu au venit la Chişinău pentru ca Vlad Filat să aducă la putere comunişti. În acest caz, familia populară europeană sikir başka PLDM. Premierul pur şi simplu vrea să îşi arate muşchii. El e credibil şi a scos pumnalul, dar pumnalul nu e cuţit şi trece prin mai mulţi oameni. Se va întâmpla că va trece unul şi prin el", a declarat Mihai Ghimpu.

    Totodată, preşedintele liberalilor s-a arătat convins că problema din AIE este Vlad Filat şi nu Vlad Plahotniuc.

    "Am găsit secretul. Problema nu ţine de demiterea lui Plahotniuc, ci să nu sune cuvântul "prim" în denumirea funcţiei. Vlad Filat – prim-ministru, Vlad Plahotniuc – prim vicepreşedintele Parlamentului. Adică vicepreşedinte de Legislativ să devină Plahotniuc şi să nu rămână prim-vicepreşedinte. Chiar s-a spus asta. Plahotniuc a fost o problemă pentru Moldova în perioada guvernării PCRM. Astăzi nu e Plahotniuc problema, ci Filat pentru că puterea e la el. Dacă este Plahotniuc aşa cum e, degeaba mai are Filat Ministerul de Interne", a spus liderul PL.

    În acelaşi timp, Mihai Ghimpu crede că dacă Vlad Plahotniuc nu va mai fi prim-vicepreşedinte al Parlamentului, atunci şi Vlad Filat nu ar mai trebui să deţină funcţia de premier, iar asta ar putea duce la alegeri anticipate.

    "Eliberarea lui Plahotniuc este ca eliberarea lui Filat din funcţia de premier. Şi unul şi altul este liderul partidului. Dacă nu mai vrea să fie premier, atunci slavă Domnului. Oameni mai sunt în PLDM, PD sau PL. Eu nu mă spânzur că nu am bodyguarzi. Dacă va continua în acest hal, atunci miroase a anticipate. Aţi văzut că Voronin joacă de bucurie. Unde ne este mintea, unde ne este responsabilitea?", a întrebat Mihai Ghimpu.

    Liderul PL a ţinut să menţioneze că vrea să vadă  o foaie semnată de PLDM prin care liberal-democraţii denunţă oficial acordul AIE. "Vreau ştampilă cu antetul PLDM pe foaia în care să scrie că liberal-democraţii părăsesc AIE şi punctum. Nu poţi să denunţi acordul şi să rămâi premier. Pe ce să te bazezi? Nu eşte un rege sau un prim-secretar", a declarat Ghimpu.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com