• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  PL a decis: Ion Cebanu va merge la Moldsilva, iar la Ministerul Tineretului şi Sportului va veni Octavian Ţâcu

    PL a decis: Ion Cebanu va merge la Moldsilva, iar la Ministerul Tineretului şi Sportului va veni Octavian Ţâcu

    10.02.2013  

    Fostul Ministru al Tineretului şi Sportului Ion Cebanu va merge la Moldsilva, iar în locul acestuia va veni boxerul Octavian Ţâcu. Decizia a fost luată astâzi în cadrul Consiliului Republican al Partidului Liberal. Cebanu spune că nu cunoaşte domeniul, dar se va descurca având experienţa de trei ani de ministru.

    “Este o funcţie de administrare. Am în spate peste trei ani de ministeriat. Cred asta o să fie şi o experienţă bună şi o practică bună”, spune Ion Cebanu.

    Ion Cebanu, care a fost cel mai tânăr ministru de până acum, fusese acuzat anterior de mai mulţi bloggeri, dar şi de unii deputaţi, că în cei trei ani nu a făcut nimic. “Sunt sigur că o să ne descurcăm. Orice domeniu este unul nou. Credem că o să facem faţă. Venim acolo şi o să fim mai prietenoşi şi vom face şi acţiuni în comun ca să vă conving”, mai adăugă acesta.

    "Eu vreau tineri. De la tineri miroase a aghiazmă de busuioc, sunt mai puţini implicaţi în toată viaţa asta care ne pare nouă că aşa trebuie. El se duce să conducă, sunt acolo specialişti care să spună când trebuie sădit, când altoit, unde împuşcat, când împuşcat, pe cine împuşcat", spune liderul PL Mihai Ghimpu.

    Acum câteva zile şi premierul Vlad Filat s-a arătat nemulţumit de candidatura lui Cebanu la Moldsilva. ”În funcţii care presupune conducerea unui domeniu sau altul voi accepta doar profesionişti, oameni care vor putea să facă regulă”, declară acesta.

    “Este decizia partidului şi acordul spune că noi decidem fiecare în parte. Doar nu m-a întrebat pe mine când a numit-o pe Maia Sandu. Ce ea este specialist în educaţie? Sau la interne e specialist? Sau în altă parte? Hai să lăsăm că-i compatibil. Nu o să respecte acordul, eu am să merg personal la şedinţa Guvernului”, spune Mihai Ghimpu.

    Tot în cadrul Consiliului Republican de astăzi, desfăşurat cu uşile închise, liberalii au discutat despre situaţia politică din ţară şi cea din Alianţă. Presa a putut filma doar 5 minute, timp în care liderul PL cita fragmente din eseul ce urmează să îl publice pe blogul său: “Libertatea este cea mai puternică armă în lume şi nu poate fi învinsă de nimic. Cine nu înţelege acest lucru înseamnă că nu este om, dar este dihore şi dihorii cât nu or fi ei de deştepţi şi hâtri oricum cad în capcană şi atunci când este prins înţelege şi dihorele ce este libertatea, dar este prea târziu”. Acest animal a fost protagonistul unei întregi epopei între Ghimpu şi Voronin.

    Liderul PL, care în ultima perioadă a vorbit despre problemele din Alianţă, spune că are soluţii pentru salvarea acesteia: “Alianţa este salvarea Republicii Moldova. Nu-i Alianţa, moare perspectiva europeană, moare toată speranţa.”

    Ghimpu declară că va prezenta aceste soluţii la Consiliul AIE care, potrivit lui, ar trebui convocat săptămâna viitoare, înainte de sesiunea de primăvară a Parlamentului. Acum preşedinţia Alianţei o deţine PLDM.

    www.inprofunzime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com