• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Diaspora liberală din Franţa se extinde: A fost constituit Clubul Liberal Villeneuve Saint-Georges

    Diaspora liberală din Franţa se extinde: A fost constituit Clubul Liberal Villeneuve Saint-Georges

    10.02.2013  

    Duminică, 10 februarie 2013, a avut loc ședința de constituire a Clubului Liberal Villeneuve Saint-Georges, la care au participat 15 noi membri ai Partidului Liberal din teritoriu. În cadrul ședinței, cei prezenți și-au expus părerile asupra stării de lucruri în mediul politic al țării lor de origine, Republica Moldova.

    În contextul ultimelor evoluții tumultuoase de pe scena politică a țării noastre, a fost menționat faptul că Partidul Liberal astăzi este singura forță politică ce apără în mod sincer interesele cetățenilor de rând. PL este formațiunea politică ce are niște lideri onești, adevărați patrioți ai neamului, care s-au aflat pe baricadele renașterii noastre naționale încă de la sfârșitul anilor 1980. Este de remarcat faptul că în cele mai complicate perioade ale tranziției, personalitățile care formează astăzi conducerea partidului nu și-au negociat integritatea morală și onestitatea contra unor posturi de conducere sau a unor beneficii materiale. Acest comportament a servit drept exemplu edificator și a permis ulterior emergența unei clase politice de factură nouă, europeană, care în frunte cu Dorin Chirtoacă a dat semnalul schimbării încă din 2005 – 2007. Parcursul european al Republicii Moldova poate fi unul eficient, onest și rapid numai dacă la guvernare va participa, în pondere cât mai mare posibilă, și Partidul Liberal. 

    Persoanele prezente la reuniunea de constituire a Clubului Liberal Villeneuve Saint-Georges l-au ales în mod unanim pe dl Veaceslav Meleca în calitate de Președinte și au votat pentru aderarea la Clubul Liberal Franța. Un cuvânt de salut și de felicitare celor prezenți a fost adresat (prin teleconferință) de către dl Gheorghe Bobeică, Președinte al Clubului Liberal Strasbourg, și dl Dorin Dușciac, Președinte al Clubului Liberal Franța. Cei doi vorbitori s-au referit la importanța consolidării Cluburilor Liberale, atât la nivel local, cât și la nivel teritorial.

    Notă: Villeneuve Saint-Georges este un oraș din regiunea pariziană, în care este stabilită cu traiul o comunitate mare, de peste 2 500 de cetățeni ai Republicii Moldova. Majoritatea acestor cetățeni sunt originari din raioanele de nord ale republicii. Comunitatea din Villeneuve Saint-Georges este una din cele mai mari și mai compacte comunități de emigranți moldoveni stabiliți cu traiul în străinătate.
    Clubul Liberal Franța a fost creat în anul 2010. Organizația întrunește membrii și simpatizanții Partidului Liberal din Franța. În prezent, organizația are structuri și membri activi în Paris, Strasbourg, Villeneuve Saint-Georges, Marseille, Lyon, Toulouse, Nice etc. 

    Clubul Liberal Franța

    Mesajul de salut adresat de către Preşedintele Clubului Liberal Strasbourg Gheorghe Bobeica poate fi urmărit accesând următorul link http://www.youtube.com/watch?v=wjkGwlJowbA 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com