• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Deputata Ana Guțu va trimite Procuraturii și SIS-ului mesajul în care a fost amenințată cu moartea

    Deputata Ana Guțu va trimite Procuraturii și SIS-ului mesajul în care a fost amenințată cu moartea

    08.02.2013  

    După ce a primit un e-mail cu amenințarea cu moartea, deputata liberală Ana Guțu intenționează să se adreseze Procuraturii Generale și Serviciului de Informații și Securitate pentru a găsi și pedepsi autorul acestuia. Mai mult, Guțu intenționează să acționeze în judecată și unele instituții mass-media de expresie rusă care, spune ea, i-au distorsionat afirmațiile, în urma căruia a primit mesajul de amenințare.

    Solicitată de NOI.md, Ana Guțu a menționat că totul a început de la audierile de miercuri în cadrul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, unde s-a pus în discuție transferarea dintr-un liceu moldo-rus din Glodeni a unei clase ruse cu nouă elevi, într-un alt liceu care se află la distanța de 300 de metri.

    Tot atunci, Guțu ar fi avut o discuție mai aprinsă cu fostul rector al Academiei de Administrație Publică, Alexandru Roman, care a acuzat-o că, din cauza ei, Moldova va fi judecată la CEDO pentru închiderea școlilor de limba rusă, așa cum se întîmplă cu liceele moldovenești din stînga Nistrului. Această discuție ar fi fost preluată distorsionat de unele surse mass-media de expresie rusă, pentru ca ulterior, liderul Ligii Tineretului Rus, Igor Tuleanțev, să o acuze de „incitarea urii interetnice” și „discriminarea populației ruse din țară”.

    „Nu le-am zis rușilor că nu-i iubesc și le-am învățat limba, dar pînă unde merge libertatea de exprimare? Amenințarea cu moartea e prea de tot”, a spus deputata.

    Mesajul cu subiectul „Stop fascism, șovinism și xenofobie” i-a venit deputatei Ana Guțu în după-amiaza zilei de ieri, 7 februarie. Acesta este semnat de un oarecare, Vasilii Medinsckii. Tradus din rusă, mesajul ar avea următorul conținut: „Încă o dată mai spui ceva despre minoritățile naționale care trăiesc în Republica Moldova și îți luăm mandatul de deputat, te băgăm la pușcărie pentru mulți ani, unde o să mori spontan de la oprirea inimii sau sinucidere”.

    www.noi.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com