• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  De ce presa de limbă rusă a învinuit-o nefondat pe deputata Ana Guţu?

    De ce presa de limbă rusă a învinuit-o nefondat pe deputata Ana Guţu?

    08.02.2013  

    Ce i-a făcut pe cei din presa  rusă să învinuiască deputatul PL Ana Guţu de rusofobie?

    Miercuri, 6 februarie, la şedinţa Comisiei Cultură, Educaţie, Mass -media, Tineret şi Sport, la solicitarea deputatului Petkov, a fost audiată problema  liceului mixt moldo-rus “Dimitrie Cantemir” din Glodeni, unde învaţă 141 elevi în 10 clase cu predare în limba rusă, de altfel, clase incomplete, cu 9-10 elevi maximum, iar unii din ei s-au adeverit a fi fictivi, listele fiind “umflate” expres de conducerea liceului pentru a păstra finanţarea de la buget. În conformitate cu reforma optimizării instituţiilor de învăţământ aceste 10 clase, la decizia Consiliului raional Glodeni, urmează a  fi transferate în alt liceu rus, care este situat la 300 m de liceul D.Cantemir. La şedinţa comisiei au venit neinvitaţi, dar au fost ascultaţi,  un reprezentant al unui ONG din Glodeni, liderul sindicatelor de la liceul “Cantemir” şi asistentul unui avocat parlamentar, toate aceste persoane fiind invitate din iniţiativa personală a deputatului Şupak. După mai multe dezbateri, am intervenit cu o luare de poziţie vis-a-vis de problema integrării minorităţilor naţionale din RM în societatea moldovenească, iar în replică asistentului de avocat parlamentar Roman, care a încercat să compară situaţia şcolilor româneşti din stânga Nistrului cu optimizarea de la Glodeni l-am spus că ambele situaţii nici nu pot fi comparate. Printre altele, l-am întrebat dacă este la curent că în foarte multe state europene, (nota noastră: precum Franţa, Germania, Italia,   Suedia, Croaţia ş.a. ) învăţământul în limbile minoritare este subiect de investiţie privată.

    Faptul că presa de limbă rusă a proliferat miciuni şi blam la adresa deputatului Ana Guţu, demonstrează încă odată că mnorităţile naţionale din RM au un scop bine determinat: să demonizeze politciienii care nu le sunt convenabili.

    Pe această cale îi  mulţumesc acelui cameraman din partea nu ştiu cărei televiziuni că mi-a oferit posibilitatea  să demonstrez calomina şi minciuna proliferată în presa de limbă rusă din RM şi pe reţelele de socializare.

    Blogul deputatei Ana Guţu http://anagutu.net/ 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com