• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Gheorghe Şalaru în discuţii cu partenerii europeni de dezvoltare

    Gheorghe Şalaru în discuţii cu partenerii europeni de dezvoltare

    08.02.2013  

    Joi, 07.02.2013, Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a avut o întrevedere cu Speranţa Olaru, ofiţer Cooperare Internaţională, Manager Proiecte, Delegaţia UE în RM.

    În cadrul întrunirii au fost discutate subiecte ce țin de Evaluarea Matricei de Politici a Programului de Suport al Politicilor Sectoriale pentru anul 2012 și despre implementarea proiectului de asistenţă externă a UE „Asistenţa Tehnică a PSPS”, progrese, probleme şi soluţii.

    Concluzia discuțiilor a fost materializată prin propunerea de a crea un Comitet de Coordonare al acestui proiect pentru a monitoriza şi coordona activitatea experţilor şi rezultatele care vor fi obţinute întru îmbunătăţirea stării sectorului de aprovizionare cu apă şi canalizare. Discuțiile despre elaborarea actelor legislative, inclusiv, proiectul Strategiei de aprovizionare cu apă şi sanitaţie, care este la etapa de finalizare, şi a proiectelor de Regulamente la Legea Apelor nr. 272 din 23.11.2011 au scos în vileag faptul că în conformitate cu cerinţele actelor naţionale ele sunt elaborate cu întîrziere, fiind necesară o revizuire a metodelor de lucru, dat fiind importanţa planificării acţiunilor pentru sectorul apă şi canalizare după expirarea  termenului de implementare a proiectului menţionat, îndeosebi implementarea Directivelor UE în domeniul apelor şi ajustarea actelor legislative naţionale la cele europene. S-a ajuns la concluzia că este binevenită implicarea mai multor persoane în desfăşurarea acţiunilor experţilor din acest proiect, inclusiv a specialiştilor din raioane în scopul perfectării capacităţilor profesionale, selectarea datelor pentru crearea unei baze de date, care va permite programarea mai eficientă a investiţiilor în sectorul de apă şi canalizare.

    Întrevederea a finalizat cu informarea despre Proiectul „Dezvoltarea companiilor de apă și canalizare în 6 raioane ale republicii”, implementarea căruia este susţinut de BERD, BEI şi NIF, fiind în monitorizare şi coordonare şi la Delegaţia UE în RM. A fost enunțată posibilitatea prelungirii termenului de extindere al acestui proiect şi informare reciprocă.

    Ministerul Mediului al Republicii Moldova

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com