• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa grupului de lucru pentru organizarea Zilei comemorării victimelor conflictului armat din anul 1992

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa grupului de lucru pentru organizarea Zilei comemorării victimelor conflictului armat din anul 1992

    05.02.2013  

    La şedintă au participat preşedinţii organizaţiilor de veterani şi reprezentanţi ai ministerelor şi instituţiilor abilitate.

    În cadrul şedinţei, au fost abordate mai multe subiecte, în special fiind examinată implementarea Planului naţional de acţiuni pentru organizarea activităților dedicate Zilei Memoriei (2 Martie). Conform Planului, în această zi vor fi organizate mai multe activități de comemorare: depunerea de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, desfăşurarea mitingului comemorativ la monumentul „Maica îndurerată" din cadrul Complexului memorial „Eternitate", masa de pomenire și alte evenimente.

    Un alt subiect, discutat în cadrul şedinţei, s-a referit la posibilitatea înlocuirii legitimaţiilor  „participant de război" cu legitimaţia „veteran de război".

    În context, Mihai Moldovanu a menţionat că proiectul hotărârii de Guvern privind crearea Comisiei de Stat în acest scop deja a fost elaborat de către Ministerul Apărării şi prezentat spre avizare instituțiilor interesate. Din componența comisiei vor face parte reprezentanţii Ministerului Apărării şi ai organizaţiilor de veterani din Republica Moldova. Obiectivul principal al acestei comisii va fi revizuirea legitimaţiilor eliberate participanților la conflictul armat de pe Nistru.

    Guvernul Republicii Moldova

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com