• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Iniţiativa PL privind declararea zilei de 25 decembrie drept zi de sărbătoare nu a fost susţinută în Parlament

    Iniţiativa PL privind declararea zilei de 25 decembrie drept zi de sărbătoare nu a fost susţinută în Parlament

    20.12.2012  

    Deputatul PL Valeriu Munteanu a propus spre examinare deputaților un proiect de hotărâre privind declararea zilei de 25 decembrie drept zi de sărbătoare națională și includerea acesteia în lista zilelor de odihnă care nu se recuperează, notează UNIMEDIA.

    Însă, inițiativa nu a fost susținută de deputați, nici măcar de colegii din Alianță. Astfel, proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi a Parlamentului.

    În consecință, revoltat, președintele PL Mihai Ghimpu a solicitat din numele fracțiunii pauză de 15 minute și convocarea Consiliului Alianței. După pauză, liberalii au solicitat ca proiectul să fie revotat: „Să revenim la problema la ceea ce ține de 25 decembrie. Noi avem sate în care Crăciunul se sărbătorește pe 25 decembrie și se sărbătorea în această zi și în perioada sovietică. Vă rog să repuneți la vot propunerea deputatului Valeriu Munteanu”, a propus Mihai Ghimpu.

    Dumitru Diacov, președintele fracțiunii PD, s-a împotrivit. „Se încearcă folosirea Crăciunului în scopuri politice. Este absolut clar că Parlamentul trebuie să reacționeze la realitățile care sunt în țară, în sate și localități. Dar nu trebuie să speculăm. Partidul Democrat propune ca acest proiect să fie examinat în cadrul sesiunii următoare”, a spus sursa.

    A intervenit și Valeriu Streleț, președintele fracțiunii PLDM. „Pentru anul curent problema este soluționată, după ședința de ieri a Guvernului. De aceea, nu este corect că se insistă acum, cu trei zile înainte de Crăciun”, a spus sursa.

    Într-un final, proiectul a fost lăsat spre examinare pentru următoarea sesiunea a Parlamentului.

    UNIMEDIA precizează că în ziua de 25 decembrie este sărbătorit Crăciunul pe stil nou. În acest an, Guvernul a decis ca această zi să fie zi liberă, însă trebuie să fie recuperată.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com