• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  La Chişinău se va desfăşura conferinţa internaţională pentru politica europeană de tineret în domeniul consumului de alcool

    La Chişinău se va desfăşura conferinţa internaţională pentru politica europeană de tineret în domeniul consumului de alcool

    18.12.2012  

    Cea de-a doua conferinţă internaţională pentru politica europeană de tineret în domeniul consumului de alcool va fi desfăşurată la Chişinău , în septembrie 2013. Decizia organizatorilor a fost expusă în cadrul unei şedinţe de lucru la Ministerul Tineretului şi Sportului, la care au participat preşedintele reţelei europene de tineret APYN, Jan Peloza, şi responsabilul de politici de tineret al CNTM, Alex Petrov.
     
    Ministrul Tineretului şi Sportului a apreciat eforturile considerabile ale Consiliului Naţional al Tinerilor din Republica Moldova, care contribuie la dezvoltarea structurilor asociative de tineret, accentuând iniţiativa aceste organizaţii de a desfăşura la Chişinău cea dea doua conferinţă internaţională pentru politica europeană de tineret în domeniul consumului de alcool.
     
    ”Nu este Republica Moldova în topul statelor europene la compartimentul consumului de alcool. Avem cu ce ne mândri, mai degrabă, la exportul băuturilor alcoolice. Oricum, conferinţa este binevenită şi chiar recomand să revedem împreună motivele care au determinat apariţia problemei consumului excesiv de alcool”, a mai declarat Ion Cebanu.
     
    La rândul său reprezentantul reţelei europene de tineret în politici de alcool, Jan Peloza a specificat că la conferinţa din toamnă 2013, vor participa peste 200 de invitaţi din Uniunea Europeană, ţările Parteneriatului Estic şi Bazinul Mării Negre, sau de două ori mai mulţi participanţi decît au fost în noimebrie 2012 la Bled , Slovenia.
    ”Ca să fiu mai explicit – nu luptăm cu băuturile alcoolice, pledăm doar pentru reducerea consumului de alcool, pentru a evita conseciţele grave cauzate de alcoolism şi programăm participarea la conferinţă a tinerilor cu vîrsta între 15 şi 30 de ani din cel puţin 12 state, inclusiv România, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Georgia şi Republica Moldova”, a conchis Jan Peloza.
     
    De notat că reţeaua neformală de tineret Alcool Policy Youth Network şi-a început activitatea în 2006, în Slovenia, iar la moment această structură numără 27 de organizaţii din Europa, care au drept scop reducerea şi prevenirea consumului excesiv de alcool în rândul tinerilor.

    Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com