• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Gheretele neautorizate şi panourile publicitare demontate în capitală vor fi trimise la fier vechi

    Gheretele neautorizate şi panourile publicitare demontate în capitală vor fi trimise la fier vechi

    17.12.2012  

    Primăria mun. Chişinău va trimite la fier vechi sute de gherete şi panouri publicitare, demontate pe parcursul anului 2012.

    Potrivit Agenţiei „INFOTAG”, edilul Dorin Chirtoacă a informat în şedinţa operativă de luni a primăriei capitalei  că numai în sectorul Botanica pe teritoriul bazei de prestări servicii se află peste 200 de gherete care stau de câţiva ani şi nimeni nu se interesează de soarta lor.

    „Dacă agenţii economici nu s-au arătat până acum ca să-şi recupereze gheretele demontate de către municipalitate, este clar că au desfăşurat o activitate ilegală şi se tem să fie pedepsiţi. În aceste condiţii vom încheia un contract cu bazele de colectare a fierului uzat pentru a putea livra gheretele şi panourile publicitare. Banii obţinuţi vor fi transferaţi bugetului municipal”, a spus Chirtoacă.

    Conform informaţiilor prezentate de către pretori pe parcursul anului în sectorul Botanica au fost evacuate 30 de gherete neautorizate şi peste 100 de panouri publicitare, majoritate de pe bulevardul Dacia. În sectorul Centru au fost ridicate până la 20 de gherete; în sectorul Râşcani au fost evacuate 17 panouri publicitare şi 20 de gherete care activau ilegal. La Buiucani au fost demontate 23 de gherete şi 47 de panouri publicitare, dar şi 20 de construcţii ilegale. În sectorul Ciocana au fost evacuate forţat 22 de gherete şi peste 20 de panouri publicitare.

    În prezent în Chişinău sunt peste patru mii de gherete, dintre care 1,8 mii în pieţele din municipiu. Primăria Chişinău îşi propune să micşoreze numărul gheretelor şi al panourilor publicitare şi în anul 2013.

    www.infotag.md

    ****************************************************************

    Peste 100 de gherete amplasate neautorizat pe străzile Chişinăului au fost demontate din aprilie până în prezent, iar încă 50 vor fi scoase până la finele anului. Despre aceasta au anunţat astăzi, în cadrul şedinţei serviciilor municipale, pretorii sectoarelor.

    Potrivit datelor prezentate, în sectorul Centru au fost evacuate 10 gherete, în sectorul Râșcani – 20 de gherete, la Botanica - 29 de gherete, la Ciocana – 22 de gherete și la Buiucani – 29 de gherete.

    Primarul general Dorin Chirtoacă s-a arătat mulțumit de rezultate și a declarat că „Primăria și-a atins obiectivul”. Totodată, el a specificat că a scăzut numărul autorizațiilor oferite pentru amplasarea noilor gherete.

    „În luna martie 2012, au fost oferite circa 4750 de autorizații pentru gheretele din pieți și străzile capitalei. Peste jumătate de an mai târziu, în luna decembrie, au fost eliberate circa 4630 de autorizații, ceea ce înseamnă cu circa 150 mai puțin”, a menţionat Chirtoacă.

    „S-a atins obiectivul propus inițial de a obține trend de descreștere a numărului gheretelor. Pentru anul viitor, să ne propunem un obiectiv de micșorare a numărului de gherete, cu un anumit procentaj anual”, a adăugat edilul.

    www.noi.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com