• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Ion Cebanu: Ministerul Tineretului şi Sportului va finanţa federaţiile sportive în bază de contract pe termenul unui ciclu olimpic

    Ion Cebanu: Ministerul Tineretului şi Sportului va finanţa federaţiile sportive în bază de contract pe termenul unui ciclu olimpic

    11.12.2012  

    Propunerile instituţiilor abilitate la proiectul Strategiei culturii fizice vor fi înregistrate până pe data de 19 decembrie, iar calendarul acţiunilor sportive pentru anul 2013, listele nominale ale loturilor naţionale precum şi actele justificative solicitate de MTS în conformitate cu ordinul 13-562 din 24.09.2012 urmează a fi prezentate de către federaţiile sportive cel târziu pe 21 decembrie. Termenii noi de prezentare au fost aprobaţi astăzi în cadrul şedinţei Colegiului Ministerului Tineretului şi Sportului, la sugestia Direcţiei Sport de performanţă.

    Pe ordinea de zi a şedinţei Colegiului MTS au fost incluse şi luate în dezbatere mai multe chestiuni prioritare, inclusiv informaţiile prezentate cu privire la performanţele programelor realizate de către minister în raport cu mijloacele alocate în anul 2012, rezultatele Programului de pregătire şi participare a delegaţiei sportive din Republica Moldova la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de vară, de la Londra, aprobarea Calendarului acţiunilor sportive naţionale şi internaţionale pentru anul viitor şi Lista lotului naţional pentru anul 2013, rezultatele decernării premiului pentru tineret, ediţia 2012, executarea bugetului Ministerului Tineretului şi Sportului pe anii 2011, 2012 şi aprobarea proiectului bugetului pentru anul 2013.

    În baza mai multor demersuri din partea federaţiilor sportive şi experienţei acumulate în domeniul cofinanţării acestora din bugetul de stat, Ministrul Tineretului şi Sportului a accentuat astăzi că termenul de încheiere ale contractelor de colaborare în următorul ciclu olimpic expiră la finele anului curent. Totodată, Ion Cebanu a exprimat regretul vizavi lipsa de interes ale federaţiilor în contextul iniţiativei construcţiei Palatului Sporturilor. „Salutăm sprijinul Guvernului care va acorda în anul viitor 20 de milioane de lei pentru lucrările de iniţiere al acestui proiect naţional, dar regret că şedinţa comună cu federaţiile sportive nu a adus rezultatele aşteptate. Astfel, doar Federaţia naţională de box a venit cu propuneri concrete în acest sens”- a mai declarat ministrul.

    Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova

    www.mts.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com