• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  A început demolarea construcţiilor neautorizate. Dorin Chirtoacă: "Dacă se va interveni în fiecare săptâmână, vom avea o diminuare a fenomenului"

    A început demolarea construcţiilor neautorizate. Dorin Chirtoacă: "Dacă se va interveni în fiecare săptâmână, vom avea o diminuare a fenomenului"

    10.12.2012  

    Primăria municipiului Chişinău a început demolarea construcţiilor neautorizate. Săptâmăna trecută a fost demolată o construcţie de pe strada Alecu Russo din sectorul Ciocana, iar alte două - din sectorul Buiucani. Drept dovadă, responsabilii i-au adus lui Dorin Chirtoacă, la şedinţa operativă a Primăriei, un album cu fotografii cu edificiile distruse.

    Primarul s-a arătat surprins de acest gest: "Mi-aţi făcut cadou un album cu fotografii, bun document, este relevant, dar modul de prezentare este ilar, nu este nevoie de album, trebuie doar poze în format electronic, deşi apreciez gestul".

    Dorin Chirtoacă a cerut pretorilor de sector să continue demolarea construcţiilor neautorizate: "Tot ce este în plus, aveţi în vedere că trebuie eliberat, este o problemă, nu ştiu dacă o rezolvăm definitiv, dar măcar să-i mai speriem. Cerinţa – nu trebuie să arătăm că am făcut acte de eroism, suntem încă departe pentru a fi în regulă în acest domeniu. Dacă se va interveni în fiecare săptâmână, vom avea o diminuare a fenomenului".

    Pentru construcţiile de pe strada Mihai Viteazul şi, respectiv, strada Alba Iulia, au fost cheltuiţi 60 de mii de lei, iar pentru construcţia de pe Alecu Russo – 35 de mii de lei. Banii au fost alocaţi din Fondul de Rezervă al Primăriei.

    Dorin Chirtoacă a propus să fie organizate licitaţii pentru lucrările de demolare a construcţiilor neautorizate, la începutul anului viitor, încât serviciile responsabile să intervină imediat, fără a fi necesare deciziile instanţei de judecată.

    Pretorii de sector au dat asigurări că demolările vor continua în această săptămână, întrucât doar în centrul Capitalei sunt 42 de construcţii neautorizate.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com