• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  La Ialoveni a fost inaugurat Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale din Moldova

    La Ialoveni a fost inaugurat Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale din Moldova

    05.12.2012  

    Nicolae Andronachi, Preşedintele raionului Ialoveni,  a participat luni, 3 decembrie 2012, la lansarea Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale din Moldova (CIAL). Salutând prezența oaspeților în raion, în cuvântul de salut, Preşedintele raionului şi-a exprimat convingerea că în cadrul acestui proiect, se mizează pe cooperare, colaborare și comunicare eficientă cu toate autoritățile locale.

    La eveniment  au participat: Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz, Viceministrul de Externe a Republicii Polone, care a menţionat că: „Centrul dat vine în suportul APL-urilor din întreaga țară pentru oferirera schimbului  necesar de experiență cu partea poloneză", viceministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, domnul  Veaceslav Guţuţui, care a afirmat că: „Suntem bucuroși că ideea acestui centru s-a realizat la Ialoveni și sunt convins că va fi unul de succes, lafel ca și alte proiecte cu susținerea Poloniei. Sperăm că APL se vor implica și vom avea și mai multă colaborare, noi parteneriate și investiții". Directorul  ADR Centru, domnul Tudor Meşina a adăugat că acest Centru de informare va ajuta beneficiarii să elaboreze și să prezinte proiecte bune, durabile, bine structurate, precum și va asigura calitate și eficacitate în procesul de implementare a proiectelor de dezvoltare regională.  „Centrul reprezintă un proiect mic dar cu așteptări mari, iar ADR Centru va oferi suportul necesar în colaborarea cu APL-uri" .

    Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale din Moldova este un proiect implementat cu asistența acordată în baza Memorandumului de înţelegere între Moldova și Polonia, semnat la 29 iunie 2012, la Chișinău. Centrul este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone, dar se preconizează şi suportul altor parteneri internaţionali. Misiunea Centrului de Informare pentru Autoritățile Locale (CIAL) este de a asigura autoritățile locale și ONG-urile din Republica Moldova cu toată informația necesară (know-how) care promoveză ideea implementării unor proiecte, dar încă mai caută posibilitatea unor finanțări și parteneri externi. Acest lucru va fi efectuat în trei nivele:

     I.          Primul nivel prevede crearea unui website care va cuprinde informaţie completă în ceea ce privește donatorii, cerințele lor pentru proiecte (manuale), de asemenea o bază de date a unor potențiali beneficiar care sunt în căutare de parteneri în Republica Moldova și viceversa.

    II.          Al doilea nivel constă în organizarea cursurilor (trainingurilor) privind subiectele care sunt în interesul autorităților locale și ONG-urilor care vor aplica pentru finanțare (pregătirea unei aplicații, implementarea unui proiect de success, afacerile cu partenerii, pregătirea unor rapoarte etc). Conținutul detailat al cursurilor se va baza pe cerințele regiunilor.

    III.          Al treilea nivel va fi bazat pe consultațiile individuale care vor avea loc nu doar în Ialoveni, dar de asemenea și în alte locurile stabilite.

    Consiliul Raional Ialoveni

    www.il.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com