• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Moldovanu a participat la Kiev la o conferință internațională

    Mihai Moldovanu a participat la Kiev la o conferință internațională

    03.12.2012  

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a efectuat o vizită de lucru în capitala Ukrainei, Kiev, în perioada 26-27 noiembrie 2012, unde a participat la Conferinţa Internaţională, cu genericul “Will the Sleeping Tiger Awaken – Deşteptarea Tigrului Adormit”. 


    La Eveniment au fost prezenți Preşedintele Georgiei, Mihail Saakașvili, ministrul Economiei al Ucrainei, Petro Poroșenko, experți în domeniul economiei, repezentanţi ai diferitor companii internaţionale. Conferința a fost organizată de Kyiv Post, în parteneriat cu Fondul Estic European.

    Mihai Moldovanu a prezentat un raport al evoluţiilor procesului de implementare a agendei europene în RM şi nemijlocit a reformelor economice, menite să avanseze RM spre obiectivul creării unui spaţiu de comerţ liber aprofundat şi cuprinzător cu Uniunea Europeană.

    „Pentru a fi atractivi investitorilor străini, ne propunem dinamizarea relaţiilor economice-comerciale cu Uniunea Europeană, deoarece există un potenţial de dezvoltare a parteneriatelor investiţionale. Este relevant de menţionat că RM beneficiază de comerţ preferenţial atît cu UE, cât şi cu CSI. Acest lucru ne face să fim mai atractivi investitorilor din vest. Aş mai menţiona în acest context, faptul că circa 50% din comerţul exterior al ţării noastre este cu Uniunea Europeană", a menționat Viceprim-ministrul.

    Mihai Moldovanu a subliniat că grație și suportului UE, pe parcursul ultimilor trei ani Guvernul RM a reuşit să asigure un proces credibil de implementare a reformelor, în special în domeniile justiţiei şi afacerilor interne, drepturile omului şi consolidarea instituţiilor democratice.

    Totodată, Viceprim-ministrul a remarcat și despre avantajele participării țării noastre la Parteneriatului Estic, precizînd că performanţele înregistrate de RM pe parcursul ultimilor ani în cadrul Parteneriatului Estic o plasează pe o treaptă mai avansată a relaţiilor bilaterale cu Uniunea Europeană.

    "Vrem să devenim o istorie de succes a Parteneriatului Estic. În acest context, susţinem aplicarea principiilor diferenţierii şi „more for more / mai mult pentru mai mult", în vederea consolidării agendei europene a Republicii Moldova. Punerea în practică a acestor principii va aduce o plus-valoare şi procesului de integrare graduală a RM pe piaţa internă a UE", a mai menționat Mihai Moldovanu.

    Viceprim-ministrul a mai declarat că procesul de negociere asupra Acordului de Asociere (AA) este unul dinamic, iar odată intrat în vigoare, el va oferi un cadru de asociere politică şi integrare economică cu UE.

    La sfîrşitul conferinţei, Dl Mihai Moldovanu împreună cu ministrul Economiei al Ukrainei, Petro Poroshenko, au susţinut o cenferinţă de presă, unde au răspuns la mai multe întrebări legate de relaţiile social-economice dintre cele două state.

    Guvernul Republicii Moldova

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com