• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Premieră: Satul Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti are grădină publică

    Premieră: Satul Sărătenii Vechi, raionul Teleneşti are grădină publică

    27.11.2012  

    Colaboratorii Inspectoratului Ecologic de Stat, sâmbătă, 24 noiembrie, au dat curs unei inițiative demne de urmat. La Sărătenii Vechi, Telenești, un sat de gospodari și cu tradiții, s-au ridicat de la mic la mare și împreună cu echipa de la Inspectorat, în frunte cu șeful acestuia, dl Veaceslav Untila, au pus începutul unei Grădini Publice în toată legea.

    Inimosul octogenar, Boris Vasiliev, mai numit și „Bunicul lui Dan Bălan”, fericit că i s-a împlinit visul pentru care a stăruit mult timp, ca Sărătenii să aibă o Grădină Publică ca la Chișinău, împreună cu primarul satului, dl Iurie Tulgara, cu dl Vasile Iliescu, șeful Gospodăriei Silvice de pe loc și cu profesorii de la liceul „Vasile Anestiade”, muncind spre exemplu altora, au urmărit ca lucrările să se desfășoare fără abateri de la proiect. În mijlocul grădinii publice va trona monumentul Marelui nostru Eminescu spre care va duce Aleea Teilor. Tot aici se vor regăsi  Aleea Nucului Negru, Aleea Arțarilor, Aleea Coniferelor etc.

    Dl Veacesla Untila, botezat ctitor de participanți și de primarul satului pentru stăruințele și suportul oferit ca acest proiect să se realizeze, a promis sărătenilor că se va îngriji ca lucrările de plantare să fie duse pînă la capăt în campania de înverzire de primăvară.

    La eveniment a participat și  conducerea raionului în persoana dlui Valeriu Bejan, vicepreședinte al raionului Telenești. Această lucrare a descoperit pentru mulți din cei participanți sensul  adevărat al noțiunii de „dezvoltare durabilă”, - această lucrare va dăinui în timp.

    Dl Veaceslav Untila și alți participanți  și-au exprimat speranța ca prin acest exemplu, mai multe localități din țară vor face același lucru.
    O Grădină Publică este un lucru durabil, un lucru pentru generații.

    www.inseco.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com