• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Se extinde comunitatea liberală: A fost constituit Clubul Liberal Strasbourg

    Se extinde comunitatea liberală: A fost constituit Clubul Liberal Strasbourg

    25.11.2012  

    Pe data de 24 noiembrie 2012, în orașul francez Strasbourg a avut loc ședința de constituire a Clubului Liberal Strasbourg.

    La ședință au participat membrii Grupului de inițiativă pentru crearea unui Club Liberal în acest oraș, cât şi alţi cetățeni ai Republicii Moldova cu domiciliul la Strasbourg.

    Persoanele prezente la întrunire şi-au expus părerea despre situația social-politică din Republica Moldova. Gheorghe Bobeică, jurnalist independent acreditat la Consiliul Europei, a subliniat faptul că, în contextul reformelor promovate în ultimii trei ani de către Alianța pentru Integrare Europeană aflată la guvernare, este important ca cetățenii aflați peste hotare să se implice cât mai activ în viața politică internă din Republica Moldova, pentru a susține cursul spre integrare europeană. Gheorghe Bobeică a mai menționat că "în ultimele câteva luni la Chișinău apar ca ciupercile după ploaie multe partide politice de stânga, cu opțiuni revanşarde și revizioniste, care doresc alipirea statului nostru la așa-numita „uniune vamală” împreună cu niște state guvernate de regimuri despotice (Rusia, Kazahstan, Belarus etc.). În aceste condiții, este de o importanță primordială ca diaspora să se mobilizeze și să lupte în mod activ, utilizând instrumentele democratice și ale libertății individului protejate de statul de drept, pentru promovarea obiectivului suprem: integrarea în Uniunea Europeană. Această opțiune este singura care este în măsură să ne aducă nouă tuturor – și celor rămăși acasă, și celor din străinătate – mult dorita stabilitate politică, prosperitate economică și libertate".

     
    În contextul celor discutate, cei prezenți la reuniune au fost de acord că astăzi, în Republica Moldova formațiunea politică cea mai capabilă de a promova interesele strategice ale statului este Partidul Liberal. Prin personalitățile aflate la conducerea sa, care sunt străine de orice bănuială privind implicarea în activități dubioase, Partidul Liberal a demonstrat pe parcursul anilor că este o formațiune care promovează oameni onești și responsabili, adevărați patrioți ai neamului.

    Toți cei prezenți la adunare au semnat cereri de aderare la Partidul Liberal și au susținut în unanimitate crearea Clubului Liberal Strasbourg, în calitate de organizație a membrilor și susținătorilor Partidului Liberal în inima Europei – orașul Strasbourg. În urmă discuțiilor între membrii Grupului de Inițiativă, a fost adoptată, cu majoritate absolută de voturi, decizia de a-l alege pe dl Gheorghe Bobeică în calitate de Președinte al Clubului Liberal Strasbourg.

    Clubul Liberal Strasbourg se va implica activ în viața diasporei persoanelor originare din Republica Moldova din regiune și va colabora intens cu alte Cluburi Liberale existente în Franța și în alte țări.

    Clubul Liberal din Franţa

    Un material video la acest subiect puteţi urmări accesând următorul link http://www.youtube.com/watch?v=Bx0YNJQL-y4 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com