• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu despre iniţiativa de a exclude pedeapsa penală pentru contrabandă: "Am impresia că cineva nu vrea ca peste ani să răspundă penal"

    Mihai Ghimpu despre iniţiativa de a exclude pedeapsa penală pentru contrabandă: "Am impresia că cineva nu vrea ca peste ani să răspundă penal"

    24.11.2012  

    Situaţia financiară şi economică din Moldova ar fi fost mai bună, dacă Serviciul Vamal şi Serviciul Fiscal ar fi aparţinut Partidului Liberal, după distribuirea portofoliilor în Alianţa pentru Integrare Europeană. Declaraţia aparţine liderului liberalilor, Mihai Ghimpu, şi a fost făcută la o emisiune de la Radio Moldova.

    Mihai Ghimpu a explicat, în acest fel, că partenerii de Alianţă, PLDM, nu administrează aşa cum trebuie aceste domenii.

    "Poate o să se supere pe mine unii colegi, dar eu ştiu ce spun. La noi oamenii nu au înţeles că nu prin muncă se poate de făcut bani, dar prin funcţii şi trebuie de pus punct acestor fărădelegi. Sunt rezerve unde putem aduce bani în buget nu pe spatele oamenilor, dar din contul instituţiilor care nu-şi îndeplinesc bine datoria: Vama, Fiscul, Ministere - acolo sunt bani", a declarat liderul PL.

    Totodată, Ghimpu a vorbit despre modificarea legislaţiei, privind eliminarea pedepsei penale pentru contrabandă. Liberalul consideră că această iniţiativă este promovată de cineva care urmăreşte să se protejeze în viitor.

    "Am impresia că cineva nu vrea ca peste ani să răspundă penal. Astăzi deţine puterea şi nu dă voie, dar peste 5 sau 10 ani, când nu va mai fi la putere, urmele rămân şi ar putea fi chemat să răspundă penal pentru maşinile scoase cu mai ştiu eu ce. Chiar mă gândesc cui i-a venit în cap această idee şi îmi vine unicul răspuns că cineva vrea să se protejeze în viitor. Este o mare ruşine că la noi se dezvoltă contrabanda, corupţia, iar oamenii rămân în sărăcie. UE nu va tolera aceste schimbări", adăugat deputatul.

    Potrivit proiectului, care urmează să fie dezbătut săptămâna viitoare în Parlament, mărfurile care constituie obiect de contrabandă vor fi confiscate imediat de angajaţii Serviciului Vamal. Totodată, din codul penal va fi exclusă infracţiunea de contrabandă, însă aceasta va rămâne contravenţie în Codul Vamal şi Codul Contravenţional.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com