• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Primarul liberal de Străşeni Valentina Casian: Există o coaliţie locală între consilierii PLDM şi PCRM şi presiuni din partea autorităţilor centrale

    Primarul liberal de Străşeni Valentina Casian: Există o coaliţie locală între consilierii PLDM şi PCRM şi presiuni din partea autorităţilor centrale

    23.11.2012  

    Primarul liberal de Străşeni, Valentina Casian, acuză consilierii liberal-democraţi că au făcut o coaliţie cu aleşii locali comunişti şi încearcă astfel să impună alegerea candidaturilor proprii în funcţiile de viceprimari. Liberal-democraţii infirmă acuzaţiile şi spun că este logic ca ei să propună un candidat propriu, ţinând cont de faptul că au cele mai multe mandate în Consiliul local.

    Valentina Casian a declarat pentru Info-Prim Neo că şedinţele Consiliului local au fost boicotate. „Pe ordinea de zi am introdus chestiunea cu privire la alegerea viceprimarilor. Este creată o coaliţie, chiar de la început, şi ei încearcă să-mi impună candidaţii lor să fie aleşi viceprimari, deşi în lege se spune clar că primarul propune candidaţii la funcţia de viceprimar”, a declarat primarul de Străşeni.

    De asemenea, Valentina Casian spune сă sunt făcute . „Ei vor să-şi promoveze membrii lor de familie, ba fiica unui consilier, ba nepotul altuia. Eu am propus o persoană neafiliată, dar nu au acceptat-o”, a spus primarul, care a mai adăugat că nu pot fi luate decizii legate de buget, deoarece consilierii PLDM şi PCRM boicotează şedinţele consiliului.

    Solicitat să comenteze situaţia creată, preşedintele fracţiunii PLDM din Consiliul local Străşeni, Angela Pereu, a spus că nu există niciun fel de coaliţie. „Despre ce fel de coaliţie este vorba? Este vreun proces-verbal semnat? Faptul că mai coincid voturile noastre nu înseamnă că există o coaliţie. Vă dezinformează!”, a subliniat consilierul.

    Angela Pereu a confirmat că insistă pe candidatura PLDM la funcţia de viceprimar deoarece fracţiunea are 7 consilieri din totalul de 27. „Primarul a introdus chestiunea privind alegerea viceprimarilor, e nevoie de doi, dar dumneaei a propus un singur candidat. De un an şi jumătate se tergiversează alegerea viceprimarilor, noi nu ne-am schimbat candidatura, insistăm pe unul şi acelaşi om”, a comunicat Angela Pereu.

    Vicepreşedintele PLDM, Valeriu Streleţ, a spus că de la nivelul central nu s-au făcut niciodată presiuni asupra autorităţilor locale din Străşeni. „Noi pornim de la premiza că în administraţiile locale de nivelul I şi II relaţiile interpartid să fie reglementate în primul rând de interesele comunităţii. Toate discuţiile se duc cu colegii din Străşeni şi dorinţa a fost ca, după un an şi jumătate de tergiversare, să se insiste pe alegerea viceprimarilor. Este absolut firesc ca echipa din Străşeni să vină cu o candidatură ţinând cont de numărul mandatelor”, a precizat Valeriu Streleţ.

    Cât ţine de o presupusă coaliţie între PLDM şi PCRM la Străşeni Valeriu Streleţ a remarcat că ar fi posibilă o cooperare între consilierii din cele două partide exact la fel cum la Ialoveni şi la Cantemir, spune el, există coaliţii PL-PCRM-PDM.

    www.info-prim.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com