• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Gheorghe Şalaru: Terenurile poluate cu produse petroliere din satele Mărculeşti şi Lunga vor fi decontaminate în baza unui proiect moldo-ceh

    Gheorghe Şalaru: Terenurile poluate cu produse petroliere din satele Mărculeşti şi Lunga vor fi decontaminate în baza unui proiect moldo-ceh

    23.11.2012  

    La 22 noiembrie 2012 a avut loc semnarea Memorandumului de Înţelegere între Agenţia Cehă pentru Dezvoltare şi Ministerul Mediului al Republicii Moldova pentru faza a doua a proiectului „Remedierea contaminării cu produse petroliere de la baza aeriană ex-sovietică Mărculeşti”, finanţat de către Agenţia pentru Dezvoltare din Republica Cehă.

    Memorandumul a fost semnat de către ministrul mediului Gheorghe Șalaru și directorul Agenției Cehe pentru Dezvoltare Michal Pastvinsky.

    Proiectul va fi implementat pe parcursul anilor 2013-2015 și are ca scop îmbunătăţirea stării mediului înconjurător, biodiversităţii şi reducerea impactului asupra sănătăţii umane în zona de nord a ţării, în special în localitățile Lunga și Mărculești (r. Florești).

    Pentru decontaminarea terenurilor poluate cu produse petroliere de la fosta bază militară de aviaţie Mărculeşti, Republica Cehă va acorda Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de cca 840 000 euro.

    Proiectul menţionat prezintă o continuare a proiectului "Remedierea contaminării cu produse petroliere de la baza aeriană ex-sovietică Mărculeşti", implementat ca o primă fază de către compania cehă „DECONTA”, fiind finanţat de către Agenţia Cehă de Dezvoltare pe parcursul anilor 2010-2012. Activităţile desfăşurate în timpul primei faze au inclus un studiu detaliat al contaminării, testul pilot al tehnologiilor de remediere relevante şi instalarea a două staţii de remediere staţionare.

    Ministerul Mediului al Republicii Moldova

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com