• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Planurile lui Dorin Chirtoacă pentru str. Studenților din capitală

    Planurile lui Dorin Chirtoacă pentru str. Studenților din capitală

    22.11.2012  

    Porțiunea din strada Studenţilor, de la str. Dimo până la str. Mihail Sadoveanu, pe care cetățenii se vor deplasa cât bulevardul Alecu Russo va fi în reparaţie, ar putea fi reconstruită și folosită ulterior ca un drum obișnuit. Informaţia a fost furnizată pentru UNIMEDIA de către primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă. Totul depinde de modul în care va rezista iernii.

    „Deocamdată, este vorba doar despre un drum tehnic care a fost construit pentru „Apă Canal” pentru staţiile de tratare. Actualmente, acesta a fost pus la dispoziţia tuturor pentru a fluidiza traficul şi mai ales că avem lucrări pe Alecu Russo. Noi l-am adaptat pentru a circula şi doritorii. Vom vedea cum va rezista pe parcursul iernii, nimeni nu pretinde de la acel drum performanţe mari pentru că este un drum tehnic”, a declarat Chirtoacă.

    În context, edilul Capitalei a menţionat că în funcţie de cum va rezista acestă iarnă se va decide cum să se procedeze. „Fie va trebui aplicat proiectul pentru strada Studenţilor, despre care se discută de mai mulţi ani să se facă un alt traseu sau vom utiliza infrastructura existentă”, a mai adăugat primarul.

    Strada Alecu Russo urmează să fie dată în exploatare în termen de 8 luni, cel târziu în luna septembrie 2013. Deocamdată nu se știe dacă va fi sistat integral sau parțial traficul rutier pe Alecu Russo.

    UNIMEDIA precizează că proiectul de renovare a str. Alecu Russo prevede reconstrucția integrală a străzii, de la bd. Mircea cel Bătrân și până la bd. Moscova. Aceasta va fi lărgită cu patru metri, câte doi metri pentru ambele sensuri de circulație. Astfel, vor exista câte trei benzi pentru ambele sensuri. La fel, va fi amenajată o pistă destinată bicicliștilor. Autoritățile promit că iluminarea bulevardului va fi la cel mai înalt nivel: cu led-uri și chiar iluminare decorativă.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com