• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Mihai Ghimpu: Chiar aşa o să meargă cu tancul ăsta verde peste tot? PLDM să se decidă cu cine vrea să facă Alianţă

    Mihai Ghimpu: Chiar aşa o să meargă cu tancul ăsta verde peste tot? PLDM să se decidă cu cine vrea să facă Alianţă

    22.11.2012  

    Ceartă şi condiţionări în Alianţă. S-a întâmplat astăzi la şedinţa Parlamentului. Mărul discordiei a fost includerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind aprecierea istorică şi politico-juridică a regimului comunist totalitar din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească şi a proiectului privind libertatea de exprimare.

    "Aceste proiecte nu au fost examinate de comisia juridică şi nu există raport pe marginea lor. Insist să nu fie incluse pe ordinea de zi", a specificat preşedintele comisiei Juridice, Victor Popa.
     
    De cealaltă parte, unul dintre iniţiatorii proiectului, Valeriu Streleţ şi-a exprimat nemulţumirea că aceste proiecte nu au fost examinate de comisia de specialitate. "Am insistat două săptămâni ca să fie pregătit raportul şi sub diferite motive au fost amânate. Insist să fie incluse pe ordinea de zi", a specificat Streleţ.
     
    Liderul PL, Mihai Ghimpu a venit în apărarea comisiei. "Problema este că nu avem raportul comisiei. Chiar aşa o să meargă cu tancul ăsta verde peste tot? Dacă nu este raportul comisiei de ce insistă atâta. Dacă aşa continuăm, atunci PLDM să se decidă cu cine vrea să facă Alianţă şi o să vedem ce o să facă şi PD. Noi nu aşa ne-am înţeles", a punctat Ghimpu.
     
    Replica liberal democratului Valeriu Strelet nu s-a lăsat mult aşteptată. "Nu este pentru prima dată când sunt adoptate de urgenţă unele proiecte de legi", a menţionat Streleţ.
     
    Acesta nu a fost singurul proiect care a stârnit nemulţumirea liberalilor azi la şedinţa Parlamentului. Propunerea Serviciului Vamal de a pedepsi persoanele care se ocupă cu contrabandă doar cu amenzi şi nu cu închisoarea, precum şi iniţiativa Guvernului care prevede crearea Corpului de control al premierului, de asemenea au fost un motiv de contradicţii între PL şi PLDM.
     
    Deşi, PL nu a fost de acord cu aceste proiecte, ele au fost incluse pe ordinea de zi a Parlamentului.

    www.inprofunzime.md 

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com