• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă solicită sancţiuni pentru şefii grădiniţelor unde au fost depistate produse alimentare cu termenul expirat

    Dorin Chirtoacă solicită sancţiuni pentru şefii grădiniţelor unde au fost depistate produse alimentare cu termenul expirat

    12.11.2012  

    Şefii instituţiilor de învăţământ preşcolar din capitală, unde au fost depistate produse cu termenul de valabilitate expirat, s-ar putea alege cu sancţiuni aspre. Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă a solicitat Direcţiei municipale educaţie, tineret şi sport să efectueze o anchetă internă în acest caz şi să pedepsească pe cei care se fac vinovaţi în aceste cazuri.

    “Trebuie să existe o presiune mai mare în instituții. Aveți tot dreptul să pedepsiți angajații, începând de la cel care a primit produsele alimentare, până la conducătorul instituției de învățământ, pe lanț, astfel încât să scăpăm de anumiți oameni care nu vor să înțeleagă cum merge acest proces”, a declarat Dorin Chirtoacă.

    Șefa Direcției municipale educație, Tatiana Tverdohleb susține că pe parcursul anului curent, pentru anumite derogări în sistemul educațional au fost sancționați trei șefi de direcție, trei conducători de instituții preșcolare și preuniversitare și au fost demiși doi conducători de instituții preșcolare. Totodată, Tatiana Tverdohleb afirmă că, deși unele persoane sunt demise, deseori acestea revin în funcție prin decizia instanței de judecată.

    Edilul capitalei a sugerat că procedura de demitere a conducătorilor de instituții de învățământ, care se fac vinovați pentru anumite lucruri, trebuie făcută astfel încât instanța de judecată să nu îi poată repune în funcție.

    Săptămâna trecută, inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit la șapte grădiniţe din capitală produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat, nemarcate sau fără certificat de conformitate.

    www.trm.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com