• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Problemele asigurării securităţii nucleare, discutate la Chişinău

    Problemele asigurării securităţii nucleare, discutate la Chişinău

    07.11.2012  

    La 7 noiembrie Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru a participat la deschiderea Seminarului Internaţional cu genericul „Problemele asigurării Securităţii Nucleare” care se desfăşoară la Chișinău în perioada 7-8 noiembrie.

    Seminarul este organizat de Autoritatea Naţională de Reglementare Radiologică din Regatul Suediei şi Agenţia Naţională de Reglementare a Activităţilor Nucleare şi Radiologice (ANRANR) de pe lângă Ministerul Mediului al Republicii Moldova.

    La seminar sunt prezenți circa 55 de participanţi,  delegați din 4 state, care participă în programul de fortificare a securităţii nucleare în regiune (statele GUAM), precum şi  observatori din cadrul diferitor organizaţii internaţionale.

    Scopul seminarului constă în stabilirea bazei securităţii nucleare pentru statele GUAM prin racordarea cadrului naţional şi  responsabilităţilor prin prisma cerinţelor securităţii nucleare. De asemenea, organizatorii evenimentului își propun să formuleze în cadrul seminarului un concept care să reflecte necesităţile şi problemele statelor participante, în vederea organizării ulterioare a unui seminar în domeniul Designului Ameninţărilor de Bază.

    În cadrul cursului sunt susținute prelegeri de către lectori de la Oficiul Securitatea Nucleară al AIEA, Autoritatea Naţională de Reglementare Radiologică din Regatul Suediei, Marii Britanii, SUA şi alte state. 

    Ministerul Mediului al Republicii Moldova

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com