• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Victor Popa: Este necesar să luăm măsuri eficiente pentru a lupta cu corupția politică

    Victor Popa: Este necesar să luăm măsuri eficiente pentru a lupta cu corupția politică

    30.10.2012  

    Preşedintele Comisiei Juridice a Parlamentului, Victor Popa, recunoaşte că există corupţie şi în politică. Potrivit lui, în atenţia Comisiei sunt mai multe iniţiative legislative şi o serie de acte şi proiecte care vizează anumite modificări în sistemul electoral, printre care legea privind finanţarea partidelor politice.

    "Trebuie să recunoaştem că una din formele corupţiei este şi corupţia politică. În acest sector este necesar să luăm măsuri eficiente. În Comisia Juridică avem o serie de proiecte ce vizează modificări în sistemul electoral. Am ajuns la o înţelegere cu partidele din Alianţă, pentru a purcede la aceste modificări, inclusiv modificării sau adoptării unei noi legi privind finanţarea partidelor. Sper să avem în continuare dezbateri publice pe proiecte concrete, pentru a ne putea racorda la exigenţele din Uniunea Europeană", a spus Victor Popa.

    Amintim că în prezent, există două proiecte de lege care prevăd modificarea, din 2013, a sistemului de subvenţionare a formaţiunilor politice. Unul este propus de Comisia Electorală Centrală, iar altul aparţine democratului Vlad Plahotniuc.

    În ambele proiecte se propune ca partidele să fie subvenţionate cu o cotă de 0,2 la sută din Bugetul de Stat. În condiţiile bugetului pentru acest an, cifra ar putea ajunge la 43 de milioane de lei.

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com