• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Dorin Chirtoacă despre construcţia unei biserici în scuarul „Dimitrie Cantemir”: locaţia a fost aleasă pentru a pune în valoare proiectul, nu pentru a crea un prejudiciu oraşului

    Dorin Chirtoacă despre construcţia unei biserici în scuarul „Dimitrie Cantemir”: locaţia a fost aleasă pentru a pune în valoare proiectul, nu pentru a crea un prejudiciu oraşului

    25.10.2012  

    Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, califică nejustificate insinuările legate de construcţia unui lăcaş de cult în scuarul Centrului de afceri „Kentford", la intersecţia bd. Şetfan cel Mare şi Sfânt şi str. Ion Creangă.

    „Mă întrebam oare ce-ar fi spus Domnitorul Ştefan cel Mare, care a ctitorit 47 de lăcaşe sfinte, că în prezent pe bulevardul care îi poartă numele urmează să fie construită o biserică care stârneşte atâtea reacţii negative. Personal îmi crează o stare de tristeţe, ceva dezgustător", a declarat astăzi Dorin Chirtoacă în cadrul unei conferinţe de presă.

    Edilul capitalei a precizat că în urma edificării lăcaşului de cult nu va fi distrus spaţiul verde, inclusiv acele specii rare de arbori sau arbuşti. Potrivit primarului de Chişinău, locaţia a fost aleasă pentru a pune în valoare proiectul, nu pentru a crea un prejudiciu oraşului sau spaţiului verde.

    Dorin Chirtoacă a informat că temporar lucrările de construcţie au fost sistate. În această perioadă vor fi organizate dezbateri publice, pe marginea proiectului.

    Terenul respectiv a fost alocat încă în anul 2009, în urma unei licitaţii publice, având destinaţia de construire a unui lăcaş de cult. Anterior pentru aceiaşi locaţie au parvenit mai multe solicitări pentru construcţia unei parcări cu spaţii comerciale, respinse de municipalitate.

    Primăria municipiului Chişinău

    www.chisinau.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com