• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Centrul expoziţional Moldexpo ar putea avea o copie la Ialoveni

    Centrul expoziţional Moldexpo ar putea avea o copie la Ialoveni

    22.09.2012  

    Centrul expoziţional Moldexpo ar putea avea o copie la Ialoveni. Consiliul local a câştigat un proiect în valoare de aproape 2 milioane de euro, destinat construcţiei unui centru de sprijinire a afacerilor. Preşedintele raionului spune că administraţia a cumpărat deja pământul destinat construcţiei, iar clădirea propriu-zisă va fi ridicată în doi ani.

    Noul centru va avea o suprafaţă de 1500 metri pătraţi şi va fi ridicat lângă pădurea satului Ruseştii Noi. Preşedintele raionului, Nicolae Andronachi, spune că imobilul este destinat tuturor antreprenorilor din ţară şi de peste hotare, dar prioritate vor avea directorii de întreprinderi mici şi mijlocii din raion.

    „Aceste  IMM-uri în special din raionul Ialoveni vor avea posibilitatea în primul rând ca la diferite târguri, expoziții organizate de noi să-și expună marfa. Fiindcă știți foarte bine foarte mult se muncește dar nimeni nu știe de ei”, a menţionat Nicolae Andronachi, Președintele raionului Ialoveni.

    Noul centru de sprijinire a afacerilor va avea 4 amfiteatre dotate cu sisteme de proiecţie video şi sonorizare. De asemenea, va fi construit un hol cu o capacitate expoziţională pentru 50 de firme. La etaj vor fi 8 birouri administrative cu echipament informatic, care va permite traducerea simultană în timpul conferinţelor internaţionale. Partenerii proiectului sunt două instituţii din România, care vor oferi nu doar sprijin financiar.

    „Este un loc unde se întâmplă nu doar expoziții, se mai întâmplă simpozioane, se mai întâmplă întâlniri între agenții economici. Se întâmplă faptul că sunt oferite cursuri de pregătire anteprenorială și profesională”, a precizat Dorin Romeo Foareș, președinte Camera de Comerț și Industrie Botoșani.

    Pentru construcţia Centrului de sprijinire a afacerilor, Consiliul raional Ialoveni a primit de la Uniunea Europeană un credit nerambursabil în valoare de circa 1 milion 500 mii lei. Aproape 100 000 de lei sunt oferiţi de partenerii din România. Conform planului, centrul va fi dat în exploatare pe 4 mai 2014.

    www.prime.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com