• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Proiectele de mediu finanţate de UE discutate de Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru cu Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova Dirk Schuebel

    Proiectele de mediu finanţate de UE discutate de Ministrul Mediului Gheorghe Şalaru cu Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova Dirk Schuebel

    21.09.2012  

    Vineri, 21 septembrie Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a avut o întrevedere cu Șeful Delegației Uniunii Europene Chișinău E.S.  Dirk Schuebel. Întrevederea a venit ca rezultat al necesității clarificării măsurilor necesare pentru îndeplinirea viziunilor strategice pentru mediu ale autorității centrale în domeniul protecției mediului din Republica Moldova.

    În cadrul întrevederii au fost puse în discuție atât subiecte care țin de activitatea Ministerului Mediului cât și relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană în general. Astfel un subiect al discuției l-a constituit starea actuală și progresele atinse în procesul de implementare a proiectelor finanțate de Uniunea Europeană. Ministrul Gheorghe Șalaru a ținut să aducă mulțumiri ambasadorului pentru suportul administrativ, logistic și un în ultimul rând financiar al Uniunii Europene acordat Republicii Moldova. La rândul său E.S. Dirk Schuebel a menționat că Republica Moldova în ultima perioadă a înregistrat succes remarcabile în domeniul protecției mediului, în special în ceea ce ține de procesul de armonizare a legislației naționale la directivele europene, precum și că Uniunea Europeană monitorizează îndeaproape procesul de implementare a proiectelor și în cazul realizării acestora cu succes, ia în calcul lansarea unor proiecte noi în domeniul aprovizionării cu apă, gestionării deșeurilor și diversității biologice.

    Un subiect aparte al discuției a constituit progresul în procesul de negociere în cadrul Acordului de Asociere și Acordul de liber schimb. Ambasadorul a subliniat importanța faptului că la acest capitol autoritatea centrală în domeniul protecției mediului a îndeplinit toate prevederile prevăzute în planul de activitate. Astfel Ministerul Mediului este una din primele autorități centrale din Republica Moldova care și-au îndeplinit obligațiile în termenii prestabiliți.

    Totodată la întrevedere a fost discutată și posibilitatea asistenței în legătură cu lansarea cât mai curând unui studiu cuprinzător şi detaliat privind capacitatea resurselor umane ale Ministerului Mediului şi ale instituţiile sale subordonate. În acest mod ministerul își propune optimizarea procesului de lucru și asigurarea realizării tuturor obligațiilor asumate din planul național de acțiuni.

    În final cei doi oficiali și-au arătat încrederea în succesul final al acțiunilor îndreptate spre încheierea cu succes a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

    Ministerul Mediului al Republicii Moldova

    www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com