• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  „Ar fi o prostie!” Mihai Ghimpu demontează argumentele celor care susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan

    „Ar fi o prostie!” Mihai Ghimpu demontează argumentele celor care susțin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan

    21.09.2012  

    Președintele liberal, Mihai Ghimpu, spune că o eventuală aderare a R. Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan ar fi o prostie. Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul unei emisiuni la N4, informează UNIMEDIA.

    „Și ce dacă au propus -30% reducere la gaz. Asta nu înseamnă că soția mea sau a dvs, atunci când vine un bogătaș la poartă, lasă copiii și casa și pleacă. Asta a fost greșeala celor care au fost la putere că nu au avut grijă, știind cine sunt cei care au gazul, și în orice zi pot închide robinetul, pentru ca să avem alternativă. La etapa actuală trebuie să facem pași care să ne asigure independența energetică - să ne conectăm la gazoductul european. Și nu e mult, câțiva km - Ungheni - Iași. Și asta o să o realizăm. Noi trebuie să facem astfel ca R. Moldova să nu poată fi șantajată”, a spus Ghimpu.

    Totodată, sursa și-a pus întrebarea de ce Moldova nu a avut preț mai mic la gaz fiind membră a CSI. Președintele PL a spus că, din contra, în aceste condiții, țara noastră a plătit un preț ca și celelalte țări din UE.

    „Știm bine, și istoria a demonstrat, că Rusia având gaz, nici în perioada sovietică și nici de când suntem în CSI, nu ne-a oferit preț mai ieftin. Asta ar fi o mare prostie să acceptăm să ne vindem pentru un preț mai mic. [...] N-am nimic împotriva poporului rus. Au cultură, au literatură, dar din păcate n-am simțit o politică care ne-ar fi ajutat să ridicăm ce avem noi. Din contra, ni s-a luat. [...] Nu trebuie să ne gândim că, dacă o să avem preț mai ieftin azi, o să trăim toată viața în libertate. [...] Uniunea Vamală poate fi în cazul care ești la hotar. Odată ce Ucraina nu e membru, noi nici nu ne putem gândi. Doar nu vom săpa pe sub Ucraina să fim vecini cu Rusia sau R. Belarus”, a conshis Mihai Ghimpu.

    UNIMEDIA precizează că PCRM lobează intens ideea aderării R. Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com