• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Victor Popa: Comuniştii ne provoacă să venim cu sancţiuni administrative sau chiar penale

    Victor Popa: Comuniştii ne provoacă să venim cu sancţiuni administrative sau chiar penale

    18.09.2012  

    Dacă comuniștii nu vor respecta legea și nu vor renunța la seceră și ciocan, Alianța pentru Integrare Europeană va fi nevoită să prevadă în norma legislativă sancțiuni administrative sau chiar penale. Declarații în acest sens au fost făcute de către deputatul PL, Victor Popa, președintele comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, relatează UNIMEDIA.

    În prezent, legea prevede doar o amendă contravențională. „După două amenzi, Ministerul Justiției este în drept să pornească procedura de radiere din Registrul de evidență a partidelor politice sau sistarea partidului. Cu procedurile prevăzute de lege, adică cu avizul Curții Constituționale”, a punctat Victor Popa.

    Potrivit lui, comuniștii „îi provoacă” să vină cu sancțiuni mai aspre atunci când declară că nu se vor dezice de seceră și ciocan.„ Am înregistrat încă o inițiativă legislativă prin care vrem să introducem o sancțiune mai severă în cazul în care legea nu va fi executată. Apare o întrebare firească: câte amenzi pot să fie aplicate? Pot fi puse și 10 amenzi, însă acest simbol să fie utilizat în continuare. Fie vom introduce o sanțiune mai aspră administrativă - muncă neremunerată în folosul societății până la 60 de zile sau 15 zile de arest, fie răspundere penală”, a menționat liberalul.

    Acest subiect va fi discutat mâine în cadrul ședinței comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități.

    www.unimedia.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com