• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Deputaţii liberali propun pedepse penale pentru persoanele care vor utiliza simbolurile sovietice în scopuri politice

    Deputaţii liberali propun pedepse penale pentru persoanele care vor utiliza simbolurile sovietice în scopuri politice

    18.09.2012  

    Deputaţii Partidului Liberal, Valeriu Munteanu şi Victor Popa, au înregistrat la Biroul permanent al Parlamentului o nouă iniţativă legislativă, care prevede pedepse penale pentru persoanele care vor utiliza, după ziua de 1 octombrie, simbolurile sovietice în scopuri politice. Reamintim că la 1 octombrie va intra in vigoare norma legislativă care interzice propagarea simbolurilor totalitare pe teritoriul Republicii Moldova.

    Astfel, deputaţii liberali propun completarea sau modificarea unor articole din Codul Contravenţional şi Codul Penal al Republicii Moldova şi introducerea unor sancţiuni drastice pentru persoanele care vor propaga simbolica totalitară. “Propagarea şi/sau utilizarea pe teritoriul Republicii Moldova în scopuri politice şi de propagandă a simbolurilor regimului totalitar comunist (secera şi ciocanul şi orice suport cu acest simboluri) precu şi promovarea ideologiilor totalitare, după sancţinarea contravenţională repetată, se pedepseşte cu amendă de la 150 la 1000 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii, de la 60 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani pentru persoanele fizice”, se conţine în proiectul iniţiat de Valeriu Munteanu şi Victor Popa. Totodată, aceeaşi acţiune, comisă, însă, de o persoană cu funcţie de răspundere, se pedepseşte cu închisoare de până la 3 ani. (...)

    www.publika.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com