• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Comuna Găleşti, raionul Străşeni beneficiază de un mijloc de transport pentru colectarea şi transportarea deşeurilor

    Comuna Găleşti, raionul Străşeni beneficiază de un mijloc de transport pentru colectarea şi transportarea deşeurilor

    14.09.2012  

    La 13 septembrie, Ministrul Mediului Gheorghe Șalaru a participat la finalizarea proiectului “Procurarea mijloacelor de transport pentru colectarea şi transportarea deşeurilor”, realizat de Primăria Găleşti, raionul Străşeni.

    Proiectul în valoare de peste 810 mii lei a fost finanțat din sursele Fondului Ecologic Național.  În comuna Găleşti există 1095 de gospodării casnice, 907 case de locuit şi 2975 locuitori. Suprafaţa intravilanului ocupă 236,13 ha. Deşeurile sunt acumulate de la peste 700 de gospodării ţărăneşti, 18 agenţi economii, şcoala medie cu 287 de elevi, grădiniţa cu 102 copii şi Oficiul medicilor de familie. Volumul total al Deșeurilor Menajere Solide (DMS) acumulate anual depăşeşte cantitatea de 850 tone. Actualmente DMS din localitate se depozitează la gunoiştea localităţii, aflată la 3 km de comunitate.

    În rezultatul realizării proiectului “Procurarea mijloacelor de transport pentru colectarea şi transportarea deşeurilor” Primăria com. Găleşti a achiziţionat Autospeciala pentru colectarea deşeurilor menajere solide VOLVO FM9 4x2, urmând ca în scurt timp, cu contribuţia populaţiei, să fie procurate europubele, containere pentru deşeuri şi consolidat serviciul de salubrizare.

    Totodată, la recomandarea Ministerului Mediului, pentru buna desfăşurare a activităţilor de gestionare a DMS, primăria comunei Gălești a luat decizia extinderii serviciului de colectare a deşeurilor pentru cel puţin 4-5 primării învecinate, lichidarea tuturor gunoiştilor stihinice, focarelor de poluare  precum și a dotării gospodăriilor casnice, instituţiilor sociale, agenţilor economici cu containere/europubele.

    Ministerul Mediului al Republicii Moldova www.mediu.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com