• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  În comuna Sărata Galbenă, raionul Hânceşti a fost amenajat Centrul de odihnă pentru tineri “Poiana Tineretului”

    În comuna Sărata Galbenă, raionul Hânceşti a fost amenajat Centrul de odihnă pentru tineri “Poiana Tineretului”

    07.09.2012  

    Recent, în Sărata Galbenă a avut loc deschiderea oficială a Centrului de odihnă pentru tineri “Poiana Tineretului”, care va avea şi menirea de a fi un punct de atracţie turistică.

    În frumoasele zile de vacanţă, tinerii se bucură de fiecare minut de fericire distrându-se. Dar ce se întâmplă oare atunci când îmbini utilul cu plăcutul?

     Această trăire au simţit-o şi câţiva tineri din Sărata Galbenă care, pe lângă distracţie şi voie bună, pe durata verii au fost implicaţi în cadrul unui proiect iniţiat de Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţei (ATRAG) din oraşul Iaşi (România), preşedintele căreia este Constantin Vlas. Un grup de 5 tineri voluntari din liceu au participat la seminarele de iniţiere în domeniul implementării proiecteleor organizate de ATRAG la Vadul lui Vodă. Ei au făcut schimb de experienţă cu tinerii din alte raioane ale republicii.

    Voluntarii din Sărata Galbenă au elaborat un proiect, prezentând şi un filmuleţ despre localitatea lor. Astfel, grupul de tineri din raionul nostru a fost unicul care a câştigat proiectul. În vederea implementării proiectului, au avut susţinere din partea autorităţilor publice locale, cât şi a oamenilor din localitate.

    Tinerii au decis să creeze un centru de odihnă “Poiana Tineretului” chiar în pădurea din partea de răsărit a satului. Din start a fost elaborat un plan de acţiuni. O mână de ajutor au acordat şi locuitorii din satele învecinate.

    În “Poiana Tineretului” au fost amenajate căsuţe pentru fete/ băieţi, mese de tenis, teren de joc la aer liber: volei, fotbal. Lucrările au durat pe tot parcursul verii, rezultatul fiind cel aşteptat. “Noi, tânăra generaţie, am dorit să creăm un  loc frumos pentru a avea unde să ne odihnim. Prin implementarea acestui proiect am reuşit să ne realizăm visul” - a subliniat Adrian Vlas, unul dintre voluntari.

    Recent, a avut loc deschiderea oficială a Centrului de odihnă. La eveniment au fost reprezentanţii APL din comuna Sărata Galbenă cât şi din România. În acest “colţişor de rai” îşi vor putea petrece timpul liber oamenii din localitate, dar şi oaspeţii. El are menirea de a crea o faţă frumoasă comunei şi de a promova valorile spirituale ale neamului. „Prin implementarea acestui proiect, deschiderea Centrului de odihnă, am demonstrat că suntem tineri cu iniţiativă şi putem cu adevărat să creăm ceva frumos şi util nouă şi celor din jur. Acesta va fi şi un centru de atracţie turistică”, a menţionat pentru „Curier” Doiniţa Solomon.

     

    Olesea Tuşinschii, com. Sărata Galbenă, www.curierul.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com