• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Înfrăţirea între raionul Ialoveni şi judeţul Alba generează proiecte concrete

    Înfrăţirea între raionul Ialoveni şi judeţul Alba generează proiecte concrete

    06.09.2012  

    Președintele Consiliului Județean Alba - Ion Dumitrel și președintele Raionului Ialoveni din Republica Moldova – Nicolae Andronachi au semnat o “înțelegere de cooperare” între cele două unități administrative. Evenimentul s-a desfăşurat vineri, 31 august, la Ialoveni, cu ocazia sărbătoririi Zilei Limbii Române.

    Plecând de la relațiile tradiționale de prietenie și bună vecinătate existente între România și Republica Moldova, documentul vizează întărirea legăturilor reciproce între județul Alba și raionul Ialoveni, folosind cooperarea între actorii administrației publice locale ca suport pentru generarea unei dezvoltări locale sustenabile, mutuale.

    „Încă de la 1 decembrie 2011, când am discutat cu domnul Președinte Andronachi despre necesitatea și utilitatea unui asfel de acord pentru ambele părți, am început să schițăm și proiecte concrete. Prima acțiune concretă din cadrul acestei cooperări va fi vizita unei echipe de specialiști din admnistrația județului Alba care, în perioada imediat următoare, vor merge la Ialoveni pentru a le oferi partenerilor noștri sprijin în domeniul dezvoltării economice și rurale, precum și pentru a le împărtăși din experiența noatră în domeniul utilizării fondurilor nerambursabile”, a spus Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

    Înțelegerea de cooperare semnată între județul Alba și raionul Ialoveni vizează domenii diverse de acțiune, referindu-se la cooperarea economică, dezvoltarea comerțului, dezvoltarea și promovarea agriculturii și viticulturii, sprijinirea educației, științei și sportului, dezvoltarea politicilor pentru tineri și promovarea valorilor culturale.În delegația județului Alba de la Ialoveni a participat și Florin Roman, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, precum și Mioara Pop, directorul Bibliotecii județene „Lucian Blaga” din Alba.

    Cu ocazia Zilei Limbii Române a fost deschisă și o filială a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” din Alba Iulia la Biblioteca Raională din Ialoveni, județul Alba donând 500 de volume de carte pentru acest așezământ cultural. O prezență inedită la sărbătoare a fost Bibliobusul Consiliului Județean Alba, o bibliotecă mobilă, din care au fost oferite cărți participanților la Ziua Limbii Române de la Ialoveni.

    www.adevarul.ro

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com