• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  La Ialoveni va fi construit Centrul transfrontalier de afaceri. Nicolae Andronachi: "Este cel mai mare proiect pe Programul Operaţional Comun acceptat pentru Republica Moldova"

    La Ialoveni va fi construit Centrul transfrontalier de afaceri. Nicolae Andronachi: "Este cel mai mare proiect pe Programul Operaţional Comun acceptat pentru Republica Moldova"

    02.09.2012  

    Începem să ne aducem aminte de fraţii noştri de peste Prut! Colaborarea mediului de afaceri din Botoşani cu autorităţile din Basarabia se concretizează într-un centru de afaceri. Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani colaborează cu Raionul Ialoveni, din Republica Moldova, şi Indeco Iaşi pentru construirea unui centru expoziţional în dreapta Prutului.

    Pe 29 august, la Botoşani, a avut loc conferinţa de deschidere a proiectului „Centru de Sprijinire a Afacerilor Transfrontaliere - Training, Expoziţii şi Simpozioane”, finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. Valoarea totală a finanţării europene a proiectului este de 1,76 milioane euro.

    La lansare a participat Dorin Romeo Floareş, preşedintele Camerei de Comerţ Botoşani, Nicolae Andronachi, preşedintele Consiliului Raional Ialoveni, precum şi Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, şi Gheorghe Sorescu, vicepreşedinele CJ.

    „Proiectul îşi propune asigurarea infrastructurii de interacţiune, instruire şi expunere a managerilor întreprinderilor mici şi mijlocii din Republica Moldova şi România şi, de asemenea, să identifice oportunităţile de afaceri în zona transfrontalieră”, a declarat Floareş.


    Preşedintele din Ialoveni a precizat că zona metropolitană de lângă Chişinău are companii puternice în special în zona viticolă şi alimentară în general. „Acesta este cel mai mare proiect pe Programul Operaţional Comun acceptat pentru Republica Moldova”, a spus Nicolae Andronachi.
    Preşedintele CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, a spus că vrea să colaboreze şi cu Ialoveni, aşa cum colaborează deja cu Soroca, pentru ca oamenii de afaceri din Botoşani şi cei basarabeni să facă schimb de experienţe, să descopere oportunităţi de afaceri reciproce.

    Ce îşi propune proiectul:
    - Construcţia centrului cu toate dotările corespunzătoare: 4 amfiteatre cu sisteme de proiecţie video şi sonorizare; hol expoziţional cu echipamente pentru 50 de firme; birouri administrative cu echipamente informatice şi birotică; sistem de traducere simultană pentru conferinţele internaţionale.
    - Două simpozioane în noul Centru dedicate managerilor din România şi Republica Moldova
    - 3 sesiuni de instruire în România, pentru angajaţii centrului.

    Grupul ţintă:
    - 20 manageri de firme mici şi mijlocii din Republica Moldova(Chişinău şi Ialoveni)
    - 20 de manageri de firme mici şi mijlocii din judeţul Botoşani, România
    - 10 potenţiali viitor angajaţi ai centrului de afaceri

    Beneficiarii proiectului:
    - Comunitatea de afaceri din Republica Moldova şi România, în special întreprinderile mici şi mijlocii
    - Aplicantul şi partenerii săi: Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Botoşani şi Asociaţia pentru Integrare şi Dezvoltare Comunitară Iaşi
    - Comunităţile locale din zonele vizate

    Proiectul are o valoare totală de 1,7 milioane de euro, iar contribuţia Camerei de Comerţ Botoşani este de 4,7%.

    www.banulbotosanean.ro

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com