• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa biroului executiv al Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a prezidat şedinţa biroului executiv al Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective

    31.08.2012  

    La şedinţă a participat Valentina Buliga, ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Oleg Budza, preşedinte al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor (CNSM) din Moldova, Leonid Cerescu, preşedinte al Confederaţiei Naţionale a Patronatului.

    În cadrul întâlnirii a fost discutat proiectul ordinii de zi a şedinţei Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective, care este preconizată pentru 21 septembrie a anului curent.

    Membrii biroului executiv au hotărât, în acest sens, ca în ordinea de zi a şedinţei să fie examinate următoarele subiectele: deficienţele privind încetarea relaţiilor de muncă din iniţiativa angajatului sau coordonare reciprocă, propunerile CNSM de modificare a Convenţiei colective nr. 1 din 03.02.2004, criteriile-tip de evaluare a performanţelor profesionale individuale, scutirile aplicate la plata primei de asigurări obligatorii de asistenţă medicală, precum şi plata contribuţiilor la Bugetul asigurărilor sociale de stat în agricultură.

    Mihai Moldovanu a solicitat prezenţa la şedinţă a reprezentanţilor Comitetelor sectoriale pentru formare profesională, ca să se pronunțe asupra problemelor existente la stabilirea criteriilor-tip de evaluare a performanţelor profesionale individuale.

    De asemenea, Viceprim-ministrul a propus audierea unui raport privind activitatea Comisiei pentru consultări şi negocieri colective din domeniul transporturilor, care urmează să fie prezentat de reprezentanții Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

    Oleg Budza a făcut cunoscută propunerea CNSM de a institui un grup de lucru pentru modificarea art. 38 din Codul Muncii, cu scopul de a extinde efectul Convenţiilor colective la nivel de ramură, opinând că acest lucru va fi o pârghie de combatere a fenomenului achitării salariilor în plic.

    S-a convenit că propunerea va fi discutată la şedinţa Comisiei naţionale pentru consultări şi negocieri colective, unde va fi adoptată o decizie.

    www.gov.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com