• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Vitalie Marinuţa: Armata Naţională va beneficia de un grant de 1,6 mln dolari

    Vitalie Marinuţa: Armata Naţională va beneficia de un grant de 1,6 mln dolari

    30.08.2012  

    Armata Naţională va beneficia de un grant în valoare de 1,6 mln dolari SUA prin intermediul Iniţiativei Guvernului de la Washington de sporire a capabilităţilor globale de menţinere a păcii (GPOI). Anunţul a fost făcut de oficiali de la Departamentul de Stat şi de la Departamentul Apărării al SUA în cadrul întrevederilor de lucru cu ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa. Acesta s-a aflat într-o vizită de lucru la Washington după finalizarea studiilor în cadrul Programului de pregătire a conducătorilor superiori în domeniul securităţii naţionale şi internaţionale, organizat de Şcoala Guvernamentală John Kennedy din cadrul Universităţii Harvard, informează MOLDPRES.

    Potrivit ministrului Apărării, suma respectivă va fi utilizată pentru dezvoltarea infrastructurii de antrenament a subdiviziunilor Armatei Naţionale în domeniul operaţiunilor de menţinere a păcii. "În mare măsură, mijloacele financiare respective vor fi destinate pentru transformarea Centrului de instruire militară Bulboaca într-un Centru de antrenament pentru operaţiunile de menţinere a păcii atît pentru subdiviziunile Armatei Naâionale, cît şi pentru cele ale partenerilor cu care vom acţiona într-o eventuală misiune", a specificat Vitalie Marinuţa.

    În cadrul întrevederilor ministrului Vitalie Marinuţa cu Kathleen Hicks, prim-locţiitor al vicesecretarului Apărării, responsabilă de politici, şi Daniel A. Russell, locţiitorul asistentului Secretarului de Stat, au fost discutate starea actuală a cooperării în domeniul de securitate şi apărare între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, problemele securităţii regionale şi internaţionale, inclusiv posibilitatea identificării unor proiecte comune în domeniul participării în operaţiunile de menţinere a păcii sub egida ONU, care vor fi reciproc avantajoase atît pentru cele două state, cît şi pentru comunitatea internaţională.

    La întrevederi a participat şi ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Igor Munteanu.

    În cadrul vizitei de lucru în districtul Washington, care s-a desfăşurat în perioada 27-29 august, Vitalie Marinuţa a vizitat Universitatea Naţionala de Apărare a SUA şi Organizaţia Consiliului Atlantic, unde a avut întrevederi cu conducerea instituţiilor şi cu corpul didactic. În ambele instituţii, ministrul Apărării a participat la discuţii academice pe marginea situaţiei curente şi a perspectivelor de dezvoltare pe viitor în ţara noastră şi în regiune.

    Ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a participat, în perioada 12-26 august curent, la un curs de studii în cadrul Programului de pregătire a conducătorilor superiori în domeniul securităţii naţionale şi internaţionale, organizat de Şcoala Guvernamentală John Kennedy din cadrul Universităţii Harvard, notează MOLDPRES.

    www.moldpres.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com