• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Deputata Ana Guțu a avut parte de două ori de primul sunet

    Deputata Ana Guțu a avut parte de două ori de primul sunet

    30.08.2012  
    A avut parte de primul sunet de două ori: o dată în calitate de elev și o dată în calitate de profesor. Într-un interviu pentru TRIBUNA, deputatul Partidului Liberal, Ana Guțu şi-a împărtășit emoțiile și amintirile legate de ziua de 1 septembrie.

    „Acum ar părea bizar să vii la școală cu călimara cu cerneala și cu pix cu peniță. Imaginați-vă că eu am apucat acele timpuri cînd anume aceste rechizite se utilizau! În luna august am fost și la cursuri pregătitoare pentru școală, care au fost realizate de prima noastră învățătoare, doamna Eudochia Bălăescu, care este și acum în viață – are 85 de ani. Pe această cale vreau să îi urez multă sănătate” a spus deputatul.

    În același context, Ana Guțu a menționat: „Eram foarte emoționată, îmi doream demult să merg la școală pentru că știam să citesc și să socotesc. În fiecare an, prima zi de studii era una deosebită, făceam pregătiri pentru careu și ne implicam activ”.

    „Acasă aveam cărți în limba română și eu știam să scriu și să citesc românește. Pentru colegii mei de clasă acest lucru era tare curios. Ei se întrebau: Cum Ana Petrov (așa îmi zicea atunci) știe așa ceva? Erau niște lucruri de care îmi aduc aminte cu mult drag”, a adăugat deputata.

    Primul 1 septembrie în calitate de profesor pentru Ana Guțu, de asemenea, a fost unul pe care și-l amintește cu drag. „A fost la Institutul Pedagogic din Tiraspol, fiindcă soțul meu a fost înrolat în Armata 14-a sovietică. Apropo, aceasta staționează și acum în Transnistria. Atunci, a fost o lecție de limbă franceză practică, o lecție foarte reușită – în sală erau 25 de studenți și am fost asistată de șefa catedrei. Știu că împresia dînsei a fost foarte bună, pentru că aveam pregătire și am știut cum să impresionez”, îşi aminteşte deputatul.

    În opinia sa, „școala are un rol determinant în formarea noilor generații, în educarea întregii societăți”. „Eu cred că noi toți – politicieni, oameni de afaceri, cercetători etc. – ne tragem obîrșia din catedrala instituției școlare, ulterior a celei universitare. Acolo se pune baza viitoarelor activități, devenim familiști și contribuim la educarea următoarelor generații”, mai spune Ana Guţu.

    www.tribuna.md  
Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com