• Abonare la noutăţi
        

    vezi mai mult

    Am ajuns la răscrucea dintre viitorul nostru sau prezentul lor: Încotro vom merge?
    10.01.2016     
    Veaceslav Untila: Controlul parlamentar asupra domeniului securității
    13.11.2015     
    Veaceslav Untilă: Modificarea Constituţiei – o garanţie a stabilității
    02.10.2015     
  • Prima    /   Presa    /   Interviuri  /  Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu în vizită de lucru în raionul Străşeni

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu în vizită de lucru în raionul Străşeni

    24.08.2012  

    Mihai Moldovanu, viceprim-ministrul Republicii Moldova, s-a întâlnit marţi, 21 august, la Străşeni cu conducerea raionului, primarii localităţilor şi cu conducătorii serviciilor desconcentrate. Efectuată în conformitate cu programul de lucru al Guvernului, această vizită a scos în vileag mai multe probleme cu care se confruntă raionul şi la soluţionarea cărora poate contribui executivul republican, cum menţionă înaltul oaspete al străşenenilor.

    Mihai Moldovanu, viceprim-ministru al Republicii Moldova: “Deja este o tradiţie la Guvern ca membrii Guvernului să se deplaseze în teritoriu pentru a avea discuţii şi comunicare cu autorităţile publice locale. Sigur scopul vizitei a fost de a mă familiariza cu toate problemele cu care se confruntă astăzi raionul Străşeni, primăriile din Străşeni. Au fost identificate mai multe probleme la care noi, cei care astăzi suntem la guvernare, o sa încercăm ca să intervenim şi să le soluţionăm”.

    Agricultorii raionului au suferit o pagubă considerabilă în urma secetei şi aşteaptă susţinerea Guvernului.
    Nicolae Sîrbu, şef al direcţie agricultură, dezvoltare economică şi a teritoriului din raionul Străşeni: “În urma lucrului în teritoriu s-a depistat că pierderea pe care o va avea raionul în domeniul agriculturii este de 48 mln lei. În privinţa aceasta am avut careva întruniri la Ministerul Agriculturii şi s-a discutat la nivel de Guvern întrebarea dată. Se preconizează să fie careva ajutor din partea Guvernului pentru agenţii economici care au avut pierderi în urma secetei şi care a afectat sectorul agrar. Poate să fie ajutaţi agricultorii cu seminţe pentru semănatul de toamnă, motorină, poate o parte şi în bani. Asta e în curs de discuţii, dar să spunem la moment că este o problemă rezolvată nu putem, e în discuţii la Guvern”.

    Ajutor şi susţinere are şi conducerea raionului în urma acestor vizite. Petru Voloşciuc, preşedintele raionului Străşeni: „Această întâlnire a fost una bună, a fost fructuoasă, mă rog poate pe unii nu i-a satisfăcut toate răspunsurile care au fost date de către viceprim-ministru. Dar au fost răspunsuri corecte, adevărate. Noi cu toţii înţelegem situaţia care este la noi în ţară şi sperăm în continuare ca aceste probleme să fie înlăturate”.

    Problema ajutoarelor sociale a căpătat o tratare multiaspectuală şi la această întrunire. Creşte numărul celor ce nu lucrează constată azi asistenţa. Savin Şaptefraţi, şef secţia asistenţă socială: „Deci acestă cifră este caracteristică pentru centrul Moldovei, undeva este vorba de aproape 50%. Înseamnă că din cei peste 90 de mii de cetăţeni pe care îi avem noi, undeva 40-45 de mii au nevoie de ajutor social”.

    Viceprim-ministrul Mihai Moldovanu a mai vizitat la Străşeni Spitalul Raional, Centrul de Sănatate Publică şi Centrul Medicilor de Familie.

    www.canalregional.md

Sediu Central: mun. Chisinau, str. Nicolae Iorga 15
© 2024 Partidul Liberal. Toate Drepturile Rezervate.
 Total vizitatori:  | ieri:  |  azi:  |  online:     RSS     Widget Informer
Tel.: +(373 22) 22 83 26, 22-80-97
Fax: presa.liberal@gmail.com